Ini sarapan pagi saya beberapa hari yang lepas.
Keladi telur.
Keladinya kecil sahaja, direbus dan diisi sedikit garam.
Kemudian dilawan dengan kelapa yang digaul gula.
Enak kali..bak kata orang Indonesia.
Ha ha..
Tapi keladi ini jarang dan susah dijumpai, kecuali di sesetengah tempat.
Ini pun kakak saya bawa balik dari Batu Pahat.
Dapatlah saya bersarapan seperti orang lama
kerana saya pun lama orangnya..
7 comments:
Akak Tak pernah rasa ubi nih..
x penah rase gak..sesekali sedap oh sarapan cara lama ni.. :)
org lama tp berjiwa semasa.. hehe. akak kat sarawak kan sekarang... take care ye kak..
pernah mkn ubi nih dibuat serawa..
owhh akak..tetibe teringat ubi kayu mkn panas2 sulam dgn air kopi..perghhh
Kak..dapat keladi kaler ungu lagi best..buat pulak pengat/serawa..taruk daun pandan..bertambah la..saya makan..
keladi telur... x pernah makan rasanya...
teringat arwah onyang.. suka makan keledek macam ni..
sedap nampak tu kak....tiba2 teringat dgn tapai ubi yang banyak kat kelantan tu. Dah lama x makan
Post a Comment