Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, June 5, 2008

MINYAK OH MINYAK

Harga minyak naik lagi. Ini bukan sahaja memeranjatkan saya pada petang semalam yang terpaksa memaksa suami dan adik saya menghantar ketiga-tiga kereta kami mengambil petrol di saat akhir sebelum harga baru dilancarkan. Tetapi mungkin memeranjatkan seluruh rakyat Malaysia yang selama ini menyangka harga minyak akan naik pada Ogos nanti.
Kenaikan sebanyak 78 sen memang banyak pada perkiraan saya. Mungkin untuk saya yang pejabat hanya 5 minit dari rumah, kenaikan tersebut tidak apa-apa. Bahkan sejak akhir-akhir ini saya selalu mengunakan syarikat tambang murah Air Asia ketika mahu ke mana-mana. Tetapi untuk orang-orang lain yang langsung tidak ada pilihan alternatif. Saya merasa simpati yang teramat.
“Beberapa bulan yang lalu harga cetakkan buku sudah naik. Selepas ini distributor pasti meminta persen yang lebih tinggi untuk buku kita..”
Suami yang selama ini menjadi tulang belakang dalam saya menerbitkan buku sendiri dan insya-ALLAH bulan ini NB Kara pula akan mengeluarkan sebuah buku baru, penulis baru Sarnia Yahya bertajuk SeCantik Anugerah. Menggarukan kepalanya.

Buku penulis baru, Sarnia Yahya akan menemui pembaca tidak lama lagi. Secara peribadi saya memberi 3 1/2 bintang untuk buku ini kerana plotnya yang agak kemas.

“Kita kena naikkan harga buku..” cadang pekerja saya.
“Tidak, tidak boleh. Kasihan orang yang mahu membaca. Sekarang ni pun buku saya yang tebalnya hampir 700muka surat orang sudah mengatakan mahal. Inikan pula jika kita naikkan harga. Tak untung banyak tak mengapa. Asalkan tulisan saya sampai pada pembaca..”
Sanggah saya. Mengira harga persen yang terpaksa diberi pada orang tengah hampir 50%, terpaksa pula membayar harga percetakan yang semakin hari semakin meningkat.. Tolak harga cover, harga pekerja. Rasanya kadangkala penat sungguh menulis apatah lagi orang mempertikai harga buku saya mahal.
Saya tidak menyalahkan pembaca, mungkin mereka tidak tahu betapa sukarnya memerah otak menulis. Kadangkala saya terpaksa berbaring lama, bertenang dan membiarkan fikiran lepas bebas dari kesakitan ketika menulis. Bahkan kadangkala saya terpaksa menjadi orang lain, setiap kali saya menulis, terpaksa bergelut dengan rasa marah, kecewa, geram kerana dalam sesebuah novel sayalah pengarah, sayalah pelakon, sayalah hero/heroin dan sebaliknya.
Ahh..kenaikan harga minyak ini bukan sahaja membebankan saya tetapi saya tahu membebankan kita semua. Tetapi selagi terdaya, saya dan NB Kara tetap mempertahankan harga yang sedia ada. 500 ms pada harga RM19.90 dan 700 ms tidak melebihi RM24. Walau ada orang mempertikaikan harganya mahal, tetapi saya tahu mereka tidak tahu!

0 comments: