Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, August 8, 2010

KUIH SARANG SEMUT.

Ramai yang minta resipi biskut sarang semut ini. Yelah dah nak puasa, semua orang bersedia untuk membuat kuih rayakan. Di bawah saya turunkan resipinya. Resipinya sebenarnya saya pakai mangkuk. Tak kira mangkuk apa. Kalau nak buat sedikit, kurangkanlah adunannya. 

1 buku mentega (mentega pun dah mahal. Dulu RM2 dapat lagi sekarang saya tengok mak aii..atas RM4. Sekali ganda) 
Setengah mangkuk  icing sugar 
Satu mangkuk  tepung gandum 
Satu mangkuk tepung custard 
Satu mangkut tepung jagung
1/2 sudu vanilla 
1 biji telur (pilihan)
secukup chocolate rice 
mangkuk kertas

Cara-caranya
Campurkan semua tepung, masukkan mentega dan gula. Parutkan adunan ini dan masukkan 
kedalam paper cup. dan taburkan chocolate rice 
diatasnya. Bakar sehingga masak.




Ini dia adunan yang sudah disagat.



Adunan saya ni boleh dapat dalam 300-400 biji, boleh bagi rumah mak dengan mak mertua lagi. Mesti mak mertua sayangkan!



7 comments:

hanisah hassan said...

aik , telur letak bila kak yati.

idasm said...

kuih sarang burung ni akak baru buat ke. rajinnya akak ni.,..

Intanaziela said...

kak..rajinnya kak yatie... kalau diberi kesihatan yang baik nak cuba buat la tahun ni kuih sarang semut ni...yummy...

GreenJade said...

vahhh dah keluar resepi biskut raye..rajinnye akok kite serba-serbi boleh :)

nih biskut yg wajib ada dlm koleksi balang2 setiap thn hehe

kakyong said...

oohhh.. macam senang jer nak buat..
kak, saya amik resepi.. ;)

Mama Nazhan said...

dah lama saya tak buat biskut sarang semut ni....rajin sungguh kak yati...

Little Melor said...

thanks sis, for the recipe.. akan cuba buat kuih ni.. harap2 menjadi :)