Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, August 25, 2010

JADI NENEK..

Minggu lepas Bintik macam letih sahaja, berjalan pun tak mahu. Kami periksa kakinya. Takut ada luka sebab kami memang selalu lepaskan dia di padang. Sebab nampak dia berjalan macam tak larat.  Tapi tak jumpa luka di kaki bintik. Jadi kami bawa di ke doktor.


Doktor comel ini memang ada beberapa kali merawat Bintik dan di klinik ini kami beli Kentang Jantan menggantikan Kentang yang telah mati di makan kucing. Klinik ini dekat sahaja dari rumah, ada service 'hotel' untuk binatang.


Doktor dengan pembantunya memeriksa Bintik. Mula-mula check kakinya, kemudian check perutnya.
"Macam ada buah anggur ni"
Kata doktor comel ini. Perlahan-lahan dia meraba perut Bintik.
"Dia bunting, dalam sebulan nanti beranaklah.."
Kata doktor mungkin Bintik akan due pada 15hb. Alamak..15hbkan masa raya. Bibik pula pulang ke Indonesia. Alamat nanti saya masukkan Bintik ke hospital bersalin binatangla  ha ha.. semalam RM12. Tapi doktor pun nak rayakan.


Sebelum pulang sempat Bintik bergambar dengan doktor comel ini. Tak lama lagi jadi neneklah saya..ha hah haha.



16 comments:

idasm said...

tahniah kak! hehe...

marinahunny said...

tahniah kak yati! hahaha

Marzalina said...

kena panggil nenek NB la nanti hehehehe

AuntieYan said...

Salam Pn Yati,

Ada ada sajalah Yati ni....

Teta mesti suka tengok baby rabbit nanti... :-)

Alfi said...

tahniah kak yati. syoklah lepas ni. dpt anak arnab byk... tp saya suka anak2 arnab time ade bulu dah. bila dia baru lahir, rasa geli plak pasal tak tumbuh bulu lagi & menguit2 mcm cacing.... eeee...
rindunyer dgn anak2 mak saya dulu...

Fadhilah Maarif said...

salam kak,

seronok dengar bintik bunting..tunjuklah gambar kentang yang baru tu...

hanisah hassan said...

kiong ....pitam nisa baca entry akak kali ni.

Rizziela said...

Wah...terkejut saya baca tadi

Mama Nazhan said...

kak yati, arnab memang produktif, lepas ni kak yati akan jadi onyang plak... teta plak jadi nenek...haha

siti azizah Sang Pencinta said...

salam puan.. setiap hari saya mengikuti blog puan.. huhuww dah mcm ketagih sehari tak ikut idup tak keruan. anyway tahniah dah jadi nenek. saya doakan semuanya selamat:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya main anak arnab!

GreenJade said...

sure bedebar2 nk jadi nenet ye kak hahaha

dah jd makcik Teta ye..ihiks

Dayah said...

Salam Nenek Yati.. hahahaha =P TAHNIAH KAK! Wah sebulan je dia bunting?? Kejap je tu..

Qistina said...

alololo comelnye...

Hazey said...

Salam Perkenalan....

NurLuLu said...

Salam Kak Yati!

Hehe, masa baca title ni saya berteka teki dengan diri sendiri, jadi nenek? ini mesti samada perihal si Qaisara ataupun binatang-binatang peliharaan akak sekeluarga dan tekaan saya hampir tepat. Huhu.

Tahniah Bintik! Bakal bertambahlah ahli keluarga akak, n makin bertambah meriahla rumah tu nanti :)