Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, August 21, 2010

FETTUCCINE OLIO

BAHAN-BAHAN
1 bungkus fettuccine masak mengikut arahan di bungkusan.
2 sudu besar minyak zaitun
2-3 ulas bawang putih
10 ekor udang sederhana besar
Sedikit isi ayam dihiris
Timun jeruk dihiris halus
Buah zaitun jeruk tanpa biji dihiris
Serbuk perasa
Daun bawang-pilihan
Daun parsley-pilihan
Cili merah yang di potong halus
garam

CARA-CARA
Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yg telah dicincang. 
Masukkan ayam dan kemudian udang goreng sehingga masak.
Masukkan buah zaitun jeruk dan timun jeruk.
Masukkan fettuccine, daun bawang, daun parsely, cili garam dan  perasa.
Gaul rata.
Hidangkan panas.

SELAMAT BERBUKA PUASA ALA ITALI..
 .


7 comments:

Leeza said...

macam mee poh goreng je....sedap ni. segala jenis mi sedap di tekak saya...laparrrr.

Marina Monroe said...

Salam NB, Amboi Ala Italy for a change.. Sedappp tuh..terkecur akak..

Rizziela said...

Sedapnya... Resepi pun mudah kan?

NORHAYATI BERAHIM said...

Za..ha ha..nanti jangan lupa cuba, tak ada zaitun jeruk tu tukarlah dengan apa2 sayur..

Kak nani, yatie tetap makan cincalok ini masak untuk suami aje..he he

Ziela..senang aje resipinya

ameeza77 said...

hahha tekak akak x leh dikalahkan dek makanan2 nih... cencalok jugak yang dicarik hehhe

GreenJade said...

harus try nih heheh

Egie Polaris said...

salam akak,

resipi tu klu letak sikit blckpaper n italian herbs, lagi sedap....