Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, August 2, 2010

HOTSPRING LAGI

Saya ke hotspring Sungkai lagi! Kebetulan mendapat villa yang sama, katil yang sama dan sudah pasti bilik yang sama! Mungkin sambutan yang mengalakkan kali ini, pakej yang ditawarkan tidak termasuk makan malam tetapi hanya bersarapan pagi sahaja. Bahkan tidak ada makanan ringan yang diberi pada para tetamu seperti kedatangan saya yang lepas!

Bilik yang sama, katil yang sama dan sudah pasti villa yang sama!


Kali ini kami sudah bersedia membawa telur dari rumah bersama dengan kicap. Cuma saya belajar perkara yang baru, perempuan cina di sebelah saya yang datang dari Bidor memberitahu, telur perlu direndam di tempat beliau merendam telur sebelum di rendam di air yang berada di dalam batu, supaya telur tidak retak. Patutlah telur saya retak sampai terkeluar isi perutnya. He he..



Oh..puteri saya seorang ini, apa lagi kalau tidak duduk bersantai setiap masa di jakuzi yang berada di villa tempat kami menginap. Selepas bermain dengan jakuzi dan air dari gunung, Qaisara di serang uticaria. Bibik pula sudah dipesan membawa cologne ke mana-mana terlupa membawa. Nasib baik ada ubat lain yang boleh mengurangkan rasa gatal Qaisara.


Saya betul-betul rindukan buah ini. Masa kecil dahulu saya sering makan buahnya dan daunya di buat ulam. Inilah buah pokok pelanduk!


Tempat kegemaraan saya bila ke hotspring Sungkai. Tetap ambil tempat yang sama dan gaya yang sama, ha ha ha


Saya suka sangat dengan gambar ayah dan anak ini. Qaisara memang amat sayangkan babanya. Kalau tanya, Qaisara sayang baba atau umi, dia akan tanya saya balik.
"Kenapa umi tanya macam tu. Teta sayang dua-dualah.."
Ha ha ha pandai anak umi!


Malamnya sempat kami mencari durian untuk makan. Sungkai memang banyak durian tetapi yang di jual berdekat dengan hotspring ini agak mahal sedikit. Tetapi tak mengapa, Encik Seyit Kara puas hati. Sedap katanya.Kami hanya semalam sahaja di hotspring kerana esoknya akan meneruskan perjalanan ke Langkawi!

13 comments:

idashaifini said...

bestnyer! teta pun enjoy kan kak. kak, ida perhati pic akak berdua ngan mr seyit tu. dpt lg akak paut pinggangnya. kalau ida ngan suami, tak sampai dah.. hehehe...

Rizziela said...

Bestnya dapat pergi hotspring. Saya masih belum sampai2 lagi kat sana..

Kyra syoknya..dapat berendam kaki dalam jakuzzi tu kan?

hanisah hassan said...

bestnya...

kakyong said...

bestnya.. saya yg diperak pun tak pernah sampai situ...
mekasih kak.. pasni akan masuk dlm senarai tempat harus pergi.. Insya Allah..

oohh, buah itu namanya buah pelanduk.. kecik2 dulu selalu gak makan....

shelly Yusop said...

kali ni tak boleh tahan lagi... mesti nak ajak suami pergi bercuti kat hotspring ni. Dah 2 kali entry akak pasal tempat ni. Mesti best kalau sekali sekala meninggalkan kesibukan kota dan keserabutan (hentam je la) kerja sambil menikmati alam semulajadi....

hotspring.... we are coming....

NORHAYATI BERAHIM said...

ida ha ha..iyelah ida, nasib boleh dipaut lagi iye..ha ha

Rizziela, hot spring tu memang best tapi jangan pergi masa ramai orang, pergi masa tak ada orang..

hanisah nanti ajak cik ian pergi ya..ha ha

NORHAYATI BERAHIM said...

kak yong dekat, sesekali pergilah bawak budak2 kak yong, mandi2 he he yelah itulah buah pelanduk kak yong

Shelly selamat bercuti..bila nak pergi tu?

Intanaziela said...

bila la intan pula dapat ke hot spring..hari tu ajak shamsul ke cameron highland...dia buntangkan mata je kak..hahahah

Mama Nazhan said...

kak yati... nampaknya hotspring ni memang berjaya menarik hati kak yati sekeluarga yer? bbest dok villa kan? tp kami 3 beranak rasa mcm tak sesuai plak... apa2 pun memang best...
kak yati nak tanya...camne boleh upload gambo beso2 tu?

wanupeh said...

salam kak norhayati berahim....


waaaaa....pergi lagi...hihihi...

^__^

GreenJade said...

seronotttt nye...sempat masak2 telor lg tuh

ape pong i loikeee the last poto tuh..kemain pak seyit mkn x pandang kiri kanan dah aihhh

Hasney said...

kak Yatie, dulu buah ni suka makan gaks kecik...kitaorang utara panggil..buah mata itik..hi3

nurnurnurnurnur said...
This comment has been removed by the author.