BAHAN-BAHAN
1 bungkus fettuccine masak mengikut arahan di bungkusan.
2 sudu besar minyak zaitun
2-3 ulas bawang putih
10 ekor udang sederhana besar
Sedikit isi ayam dihiris
Timun jeruk dihiris halus
Buah zaitun jeruk tanpa biji dihiris
Serbuk perasa
Daun bawang-pilihan
Daun parsley-pilihan
Cili merah yang di potong halus
garam
CARA-CARA
Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yg telah dicincang.
Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yg telah dicincang.
Masukkan ayam dan kemudian udang goreng sehingga masak.
Masukkan buah zaitun jeruk dan timun jeruk.
Masukkan fettuccine, daun bawang, daun parsely, cili garam dan perasa.
Gaul rata.
Hidangkan panas.
SELAMAT BERBUKA PUASA ALA ITALI..
.
7 comments:
macam mee poh goreng je....sedap ni. segala jenis mi sedap di tekak saya...laparrrr.
Salam NB, Amboi Ala Italy for a change.. Sedappp tuh..terkecur akak..
Sedapnya... Resepi pun mudah kan?
Za..ha ha..nanti jangan lupa cuba, tak ada zaitun jeruk tu tukarlah dengan apa2 sayur..
Kak nani, yatie tetap makan cincalok ini masak untuk suami aje..he he
Ziela..senang aje resipinya
hahha tekak akak x leh dikalahkan dek makanan2 nih... cencalok jugak yang dicarik hehhe
harus try nih heheh
salam akak,
resipi tu klu letak sikit blckpaper n italian herbs, lagi sedap....
Post a Comment