Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, June 27, 2010

PAIS IKAN




Pais Ikan
Bahan Bahan
6 ekor ikan kembung/tenggiri/cencaru
20 biji lada kering, direndam dengan air panas dan dibuang biji }5 ulas bawang merah }Dicincang 4 ulas bawang putih }
1 cm kunyit
2 batang serai dihiris halus (tak ada pun tak apa)
4 helai daun kunyit, dihiris halus-halus
1 biji kelapa.
Garam
daun pisang kalau tak ada guna foil macam saya. Ha ha..terlupa nak beli daun pisang.

Cara memasak :
1. Campurkan semua bahan.
2. Ambil 1 ekor ikan dan gaul bersama kelapa dan bahan-bahan tadi.
3. Bungkus dengan daun pisang dan sematkan dengan lidi kelapa. Pakai foil cuma tutup dan lipat sahaja
4. Ulang langkah 2 hingga habis.
5. bakar ikan sehingga masak ( 15-20 min)

Sedap di makan dengan nasi dan pucuk umi. Mantap...








4 comments:

Marina Monroe said...

Emm...sedap nya pais tuh NB, dah lama akak tak makan Pais..sebelum makan perah limau sebiji kat ikan tuh, Perghhhhhh...terliur lah pulak..

Sitisifir10 said...

ubi kan k.yatie??

uh...dok kl daun pisang pun kene beli kan :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Yati,
lama tak makan. ada idea nak buat ni.

MIL buat lain sikit. gaya orang pahang.

hanya letak cili padi, tempoyak, daun kunyit & daun kesum.

GreenJade said...

saye tgoda ngn pucuk ubi tuh kak.nak pulak buat masak lomak cili api..perghh meleleh nihhhh..atoiii