Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, June 7, 2010

TETA LAGI

KISAH 1
Hari ini Qaisara suruh saya berlakon jadi pelanggan restoran dan dia jadi pelayan.
"Awak nak makan apa?"
"Makan seafood. Awak ada jual apa." dengan penuh minat pelanggan restoran bertanya.
"Macam-macam ada. Ada sotong.." jawab Qaisara. Dia memang suka makan sotong, jadi sotonglah yang disebutnya.
'Hmm..lagi.."
"Ada crab.." beritahu Qaisara lagi.
Saya menganggukkan kepalanya.
"Apa lagi.."
"Ada kura-kura.."
"Arghh..awak jual kura-kura.?." terbeliak mata saya. Qaisara macam tak terperanjat pun. Kepalanya diangguk beberapa kali.
"Yelah, saya ada masak kura-kura. Kura-kura tu dah mati.."
Heasy..si Teta ni buat meloyakan tekak aje. Ha.ha.ha
"Mana kura-kura boleh makan?"
"Aik..kura-kura tak boleh makan ke? Teta tengok dia duduk dalam air macam crab juga. Kenapa tak boleh makan pulak?. Kaki dia 4 macam crab juga. Jalan macam ni, macam ni.." Qaisara mengayakan ketam dan kura-kura berjalan.
Ha.ha.ha..saya sudah garu kepala. Hilang akal untuk menjawab sebenarnya.





KISAH 2
Saya tengah menonton telivisyen apabila Qaisara memaksa bibik berlakon dengannya. Qaisara jadi doktor bibik jadi pesakit.
"sakit apa?"
"Sakit kepalalah doktor.." Bibik memegang kepalanya. Qaisara datang dan memeriksa.
"Oh..awak asyik gosok baju. Jangan gosok baju sampai malam.."
Kah.kah.kah..saya sudah gelak besar. Begitu juga bibik.
"Iye ke doktor.."
"Iye, tapi tak apa..saya bagi awak koyok. Tampal kat kepala."
Ha.ha.ha..Qaisara tahu sakit kepala tampal koyok. Tidak lama kemudian dia ambil koyok dan tampal di kepala bibik. Tidak lama kemudian suami saya balik dan terus bertanya bibik.
"Bibik, sakit? Ask umi, bring you to clinic. Go..go clinic"
Ha.ha. ha.hha.. saya, bibik dan Qaisara ketawa. Mr Seyit Kara terpinga-pinga!

5 comments:

Leeza said...

Salam kakak and semua ahli keluarga,
geli hati dengan telatah Teta....yang paling lucunya Pak Seyit sama terkena. Dialah satunya penawar dalam keluarga.

Dayah said...

Salam Kak Yati,

hahahaha
teta..teta..
penyeri rumah sungguh..
pinjam sehari kak ;P

fazlinil irma said...

pandai teta hiburkan hati ummi & bibik dia ya..

moga teta membesar jd anak yg menyenangkan...

idasm said...

Haha .. Ada aje keletah teta ni. Tp semua tu menghiburkan hati kan.. Lama x jumpa teta. Rindulah...

GreenJade said...

hahaha tgelak2 tekangkang2 saye tau...!! =))

aduhh Teta nih ade2 aje kerenah mencuit ati ku uhuhuhu..bijak & besahaja jek jwpn dia hahaha!!