Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, June 12, 2010

MAKAN UNTUK HIDUP!

Sebenarnya malas sungguh nak buat entry. Tapi memang saya bertekad untuk meletakkan satu entry untuk satu hari. Maka saya tepekkanlah makanan yang saya makan sepanjang minggu ini. Apatah lagi hari ini adalah hari Sabtu, hari untuk masak dan makan bersama sekeluargakan?






Makanan Korea, bam bi BBQ, macam tulah bunyinya. Entah betul atau tidak. Nasi yang dimakan dengan ikan kembung norway. Pelik jugakan. Makanan Korea tetapi ikannya sampai diimport dari Norway. Ikannya sangat sedap dan segar. Saya makan di Mid Valley.


Ini juga makanan Korea. Nasi dengan kimchi. Semua makanan ini adalah jenis sayuran. Sedap juga. Harganya dalam RM9.


Ha ha..ini lempeng, makan dengan asam pedas daging yang sudah diperangatkan beberapa kali. Saya memang suka makanan klasik yang sebegini.


Apa pulak ini? Ini adalah apam tawar yang dimakan dengan pengat durian. Buatan adik saya Nurul! Saya tak pandai sangat buat apam ni takut tak jadi. Dah berkali-kali beli ragi tapi tak pernah-pernah nak buat. Tapi saya memang sukakannya, mengingatkan asal usul saya!

6 comments:

Leeza said...

Baru semalam tanya pasal makanan korea, hari ini dah keluar entry pasal kimchi. wahhhh....rasa nak cubalah makanan korea ni. Macam-macam je makanan yang ada di Malaysia, tak payah perji ke Korea pun kecuali CHEESE NAN kena g KL juga. 2 makanan bawah tu cara performance macam kat restoren je. hahaha.Mesti akak tak masak tepung lemantak yang za bagi dulu....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

suami saya kata kimchi ni sayur jeruk.. dia kata tak berapa sedap..
(sebb dia mmg tak suka sayur agaknya..hehe)

paling suka lempeng dengan masak asam pedas.. huwaaaaaaaa....Yati, lamanya saya tak makan masak asam pedas mak..

bila balik rumah mak, kita nak rasa masakan dia..dia pulak suruh kita masak ...

Lady Arween said...

aka..lapar la tgk makanan korea..akak try la daging goreng yng potong nipis2 tu sedpa..tapi aween lupa apa nama..Kalau sampai ke Pavillion try foodcourt bawah..makanan korea kat situ pun sedap

♡ Eibu June's ♡ said...

salam yatie...
makanan korea kimchi...mmg teringin sgt nk rasa, ada yg halal ye sbb sering sgt tgok kat cerita korea...hehehe
Bila tgok lempeng terus teringat kat anak2 june mmg suka sgt makan lempeng kalo june masak kari mmg lempenglah anak2 june sruh buat terutama Hakim 2 keping tak cukup...5 keping baru puas...hahaha

dlittlekitchen said...

lempeng laa paling best... adik beradik sy walau dh belajar jauh2.. tetapi lempeng jugak tetap dihati....

errmm.. yindu lempeng, weekend ni nk masak lempeng for bfast.. yabedabedu...

idasm said...

Salam kak, ida pernah makan sekali aje makanan korea ni. Boleh tahan jgaklah kan tp ida still prefer mknn jepun ... Hehe