Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, June 24, 2010

ANAK BABA

Anak baba ni selalu teringatkan baba dalam apa sahaja ceritanya.


"Umi..why ALLAH gave us hands?"
"Because ALLAH so generous with us. With our hands we can eat.."
Itu jawapan yang selalu saya beri pada Qaisara. ALLAH so generous, ALLAH so kind, ALLAH so good. Bila kami membincangkan mengenai ALLAH. Nampak Qaisara faham sekarang ini. Tidak tahulah saya esok-esok.
"I can hold my shushu bottle umi ya.."Qaisara mencelah. Saya menganggukkan kepala saya. Qaisara ni lidah dia macam lidah Turki sikit, S dia mesti akan jadi SH. Ha ha..
"Yes your are clever, sayang.."
Qaisara kalau sudah dipuji sudah pasti tersenyum lebar. Budak-budakkan.
"Why ALLAh gave us mouth umi ya?"
"Because we can eat, we can drink shushu, we can smile" Tidak habis saya menjawab, Qaisara sudah menjawab sendiri.
"Yes sayang, once again you are so clever sayang.."
Mengekeh Qaisara ketawa. Senang hatilah kena puji dek uminya.
"Umi..why ALLAH gave us hair?"
"To cover our heads from the hot sayang..."
Qaisara diam, dia yang sedang berbaring di celah ketiak saya bangun sambil mencebirkan bibirnya.
"Pity baba umi ya.."
"Kenapa sayang?"
"Babakkan botak, no hair..Kepala baba mesti panaskan umi."
Ha ha ha..anak baba, anak baba...





16 comments:

yatie chomeyl said...

ekkekek ada2 je idea si teta ni kan akak.

oh ya, semalam dh round area jalan 2/E tu, tp x jumpa kedai akak. kedai akak kat sebelah kedai mana ye?

Fardahila Binti Omar said...

hehehe..kelakar la teta ni..teta mbuatkan pagi saya ceria...;)

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie..akak punya office..dekat area, kumon, bahagian atas, dekat impian restaurant dan pejabat lawyer.
Pejabat baru sebaris dengan cikgu maryam, bawah, tapi belum beroperasi lagi, baru renovation yatie bukan dibatu pahat ke? Dah balik ke?

NORHAYATI BERAHIM said...

fardahila..Qaisara memang cam tu, ada aje coleteh dia..

Marzalina said...

Ya Allah..Qaisara mmg sangat cerdik...bertuahnya kak...

Leeza said...

Ada je idea Teta ni....tak pernah lupakan Babanya. :)

Rizziela said...

cute betullah Qaisara ni

Intanaziela said...

kah kah kah... very cleaver Teta...

Duke Luce Dell'amore said...

wakakaka...
teta ni lucu btul!
camnelah die leh pikir smpai mcm tu?
ishq3..

En iLham said...

haha
memang lawak teta ni
hehe

Nadiah Sidek said...

hehe..mmg anak baba la tu

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sabar je lah baca entry ni...harharhar! qaisara mmg mcm2 tau...kehkehkeh :D

Lady Arween said...

Kelaka la Teta..tapi budak2 memang takde pikir belok2 macam org dewasa..apa yang dia dgr dan lihat ..itulah yang di cakap..napa lah agaknya bila kita jadi org dewasa..dah takde perangai yang cam tu..

idasm said...

hehehe... lawaklah teta ni. ada saja ideanya kan.

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

aduhh kakk... kelakar saya baca kerenah si qaisara nieh.. hehehe

GreenJade said...

kahkahkah ade2 aje kerenah teta nih.soklan & jawapan yg lurus sgt.hik hik hik