Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, November 3, 2011

SEMASA KITA SENANG HULURKAN BANTUAN


Assalamualaikum,
Saya Mohd Kamarul Azhar Bin Alias ayah kepada Puteri Izzyean Batrisyia.
Anak  saya Puteri Izzyean Batrisyia Bt Mohd Kamarul Azhar no kad pengenalan 060407-03-1066 berusia 5 tahun 6 bulan, seorang anak Orang Kurang Upaya (OKU, No Kad OKU CP 04000277) terlantar keseluruhan adalah pesakit Ceberal Palsy(Spastik) tahap 5 (kronik), beliau telah mengalami jangkitan kuman dan kerosakan pada saluran pernafasan dan makan. Rawatan dn pembedahan di perlukan untuk memasukkn tiub baru untuk permakanan dan pernafasan. Kos alatan dn pembedahan lebih kurang RM17,000.00 tak termasuk kos hospital. Separuh nya telah di tanggung oleh Pusat Pendidikan Ceberal Palsy(Spastik)

Ada beberapa orang hamba Allah menghubungi saya bertanyakan mengapa saya tak membuat rawatan di hospital kerajaan kalau tak mampu.

Anak saya telah pun 2 kali menjalani pembedahan untuk bantuan pernafasan dan permakanan.  Sewaktu menjalani rawatan susulan di Klinik Pakar 3 Hospital Seberang Jaya, doktor pakar mencadangkan agar pertukaran tiub dari hidung di tukarkan terus di bahagian abdomen dan terus masuk ke perut. Rawatan dan pembedahan hanya boleh di lakukan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah.

Pembedahan telah pun di lakukan pada 06 Nov 2010 di Hospital Alor Setar diketuai dan di bawah seliaan Datuk Dr Mohan, Pakar Kanak-kanak. 14 hari selepas pembedahan keadaan perut anak saya membengkak dan setelah di X-ray didapati pelapik dalam perut telah terkeluar dari kedudukan asal. Punca tidak diketahui tapi apa yang saya pasti ianya berpunya dari kesilapan doctor pelatih yang mahu menunjukkan kepada kami cara mengubahsuai tiub tersebut. Sewaktu dia cuba menunjukkan caranya kepada kami, anak saya terus menjerit dan meraung kesakitan.

Bila saya bertanya kepada Datuk Dr Mohan, beliau sendiri menyatakan tiub tersebut tak perlu di ubah suai kedudukan tapi hanya perlu ditukar 6 bulan sekali. Sekali lagi pembedahan di lakukan untuk mengeluarkan semula tiub tersebut dan Datuk Dr Mohan sendiri menyatakan  bahawa keadah tersebut telah mengalami kegagalan. Dimasukkan semula tiub melalui hidung tetapi menggunakan tuib saiz orang dewasa. Selama 7  hari selepas pembedahan kedua anak saya tak berhenti muntah-muntah. Saya membawa ke klinik berdekatan dan selepas di X-ray di dapati tuib tersebut patah di dalam perut dan mencucuk bahagian dalam perut . Sekali lagi rawatan terpaksa dilakukan.

Keluar dari hospital saya membuat pertanyaan dan aduan pada kawan saya seorang doktor ,beliau menyarankan di buat lapuran kerana itu adalah Human Error (Kesilapan Manusia), tetapi apabila saya kembali ke Hospital Alor Setar untuk mendapatkan Laporan Perubatan, saya di maklumkan laporan telah di hantar ke Hospital Seberang Jaya tetapi Hospital Seberang Jaya menafikan menerima lapuran tersebut. Dan akhirnya Lapuran Perubatan tersebut di dakwa telah hilang dan apabila saya minta salinan hospital saya juga di maklumkan Lapuran Perubatan untuk salinan hospital juga telah hilang.

Hampa hati saya setelah 42 hari anak saya menderita kesakitan tetapi rawatan tersebut gagal. Berlanjutan dari itu doktor di Hospital Seberang Jaya menyarankan kepada saya mendaftarkan anak saya ke badan Non- Government Organisation (NGO) iaitu Pusat Rawatan Spastik (Ceberal Palsy) di Greenlane, Pulau Pinang kerana pelbagai kemudahan dan bantuan disediakan di situ.

Dan rawatan yang bakal di lakukan kepada anak saya juga adalah cadangan dari Pusat Rawatan Spastik (Ceberal Palsy) Greenlane Pulau Pinang. Kos rawatan separuh di tanggung oleh badan NGO terbabit dan separuhnya lagi ditanggung oleh keluarga. Kos tersebut adalah jauh lebih murah berbanding dengan hospital-hospital lain.

Terpulanglah pada tuan-puan untuk menilainya dan atas sumbangan tuan-puan juga saya mengucapkan jutaan terima kasih dan hanya Allah saja yang mampu membalasnya. Terima kasih.

Sumbangan boleh diberikan kepada 

Mohd Kamarul Azhar Bin Alias no akaun 07140156907521 (CIMB BANK)
(no tel 019-6237287)                                ATAU 13035020276344 (BANK ISLAM)
                                                                        ATAU 154026609011(MAYBANK)
atau
Hasibah Md Adnan no akaun 07230006074527 (CIMB BANK)
(no tel 019-4442608)


Hasibah Adnan adalah kawan lama saya. Saya berharap pembaca blog saya dapat meringankan sedikit beban keluarga ini. Tidak banyak sedikit jadilah. Moga petang Jumaat yang berkat ini dapat kita sama-sama menghulurkan tangan dan meringankan sedikit beban.2 comments:

admin AlKhattab Batik said...

Sgt simpati & rasa ingin menitiskan air mata melihat foto anak paling istimewa ini... Percayalah kepayahan yg dikurniakan Allah itu,adalah nikmat paling berharga buat ibu bapanya di akhirat kelak. amin.

Unknown said...

tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima & bahu yg memikul lagi hebat dari mata yg memandang..