Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, April 2, 2011

MURTABAK KUCAI KHAMISAH


Jom kita buat murtabak kucai. 


BAHAN-BAHAN
Kucai
Bawang
Cili merah
lada hitam
unjur/ udang kering
perasa, garam
telur
kulit popiah
(semuanya main agak-agak sahaja)
Cara membuatnya.


]
tumbuk unjur (udang salai sarawak atau undang kering) sehingga lumat.


Kucai, cili, bawang besar dipotong halus. Campurkan lada hitam, garam, perasa, undang kering dan juga telur.

Masukkan ke dalam kulit popia, lipat dan goreng seperti mengoreng mertabak dan sedap dihidang panas.


Credit to Khamisah yang mengajar  memasaknya di rumah saya ketika sambutan hari jadi tempoh hari. Bukan senang nak tengok anak dara ini memasak.

4 comments:

Leeza said...

Thanks to khamisah atas resipi kucai ini. Yeap....bertuah akak sebab pada harijadi akak akhirnya anak dara ini menunjukkan kepakarannya memasak....lepas ni janganlah tong gas tu sampai 3 tahun .

Yasminhamid said...

macam sedap gayanya... boleh saya cuba petang ni..

Azian Elias said...

Boleh lah letak daging atau ayam ye.

Ann Ishak said...

menu sarapan untuk besok pun menarik jugak ni