Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, October 5, 2008

GAMBAR RAYA

Ada beberapa peristiwa yang menarik perhatian saya sepanjang berhari raya. Walaupun saya hanya berada di kampung sampai hari raya ketiga kerana sudah terlalu lama meninggalkan rumah sejak ayah saya tidak sihat. Namun saya sempat merakamkan beberapa peristiwa/perkara yang menarik perhatian.


Gambar ini saya ambil pada waktu tengah hari raya kedua. Merpati dua sejoli. Merpati ini pandai menjaga maruah diri. Tengok..duduk pun jauh-jauh. Tidak macam manusia. Tidak ada ikatan, bukan mahram masih lagi mahu rapat-rapat. Burung ini macam tahu sahaja, bulan syahwal ini harus di hormati..he.he..


Terbeliak mata saya dan adik beradik yang lain melihat tanaman ini ketika melawat rumah nenek saudara saya. Satu-satunya nenek sebelah ayah yang kami ada. Kata nenek saya yang menanam terung ini, nama terung ini terung t_t_k, sedap untuk dimasak sambal Hissh..tidak sampai hati saya mahu memakannya..
Qaisara seorang anak yang senang menyesuaikan diri pada orang lain. Tetapi hari raya pertama dia menjadi seorang anak yang pasif dan pemalu. Bahkan dia tidak mahu berjumpa dengan orang ramai. Rupa-rupanya, ketika saya berada di dapur menyediakan hidangan pada raya pertama. Sepupu-sepupu saya yang datang menziarahi menerkam padanya sambil cuba mengomolnya. Menyebabkan dia menjadi ketakutan. Sehari suntuk dia menutup mukanya setiap kali orang datang. Sampai malam saya cuba memujuknya. Tetapi Alhamdulilah..pada hari raya kedua. Dia sudah memperolehi kekuatannya semula.


Sepanjang kami sekeluarga berhari raya, tidak pernah kami membuat BBQ. Selalunya kami akan memasak nasi berlauk. Tetapi kali ini kerana mahukan kelainan kami membuat BBQ. Ketika BBQ berlangsung ada pula saudara mara datang menziarahi, dapatlah kami jamu mereka walaupun makanan hanya cukup-cukup sahaja (tersalah mengganggar). Namun syukur Alhamdulilah. Semunya gembira dengan hidangan kami.

Tak pernah saya tengok adik saya nan seorang ini tahu mengoreng nasi. Namun kerana dia hendak sangat makan nasi goreng cina dan kerana orang lain terlalu sibuk dengan tugas masing-masing. Ahh..jadi..gorenglah sendiri!

0 comments: