Jam 10 Pagi.
Satu pagi yang cerah. Lama berdiri di hadapat peti ais. Buka tutup, buka tutup. Tak tahu nak makan apa untuk sarapan pagi.
Hari=hari dok makan benda ni bosan juga. Teringat dulu-dulu masa bekerja. Hari-hari saya telan benda ini. Kadangkala letak milo dengan raisin, kadangkala letak buahan kering. Kadangkala beli yang ada ikan bilis. Oh..kalau nak dikirakan agaknya ada satu kotena saya sudah makan oats. Tiba-tiba...
Hari=hari dok makan benda ni bosan juga. Teringat dulu-dulu masa bekerja. Hari-hari saya telan benda ini. Kadangkala letak milo dengan raisin, kadangkala letak buahan kering. Kadangkala beli yang ada ikan bilis. Oh..kalau nak dikirakan agaknya ada satu kotena saya sudah makan oats. Tiba-tiba...
Buka semula peti ais, jumpalah benda ni. Kaku, kejang dalam peti ais itu menandakan dah terlalu lama.
Ting! Dapat satu idea nak buat macammana benda kejang kaku ini menjadi sedap. Keluarkan sayur, potong bawang putih, bawang merah, ikan bilis, cili. Tumis. Masukan telur, perasa, garam jadilah macam ini.
-
-
-
-
-
-
Jimatlah satu hari saya dengan makanan recyle ini (sedikit lebih kurang recyle roti canai aje sebenarnya). Ha.ha..
5 comments:
waahh.. kak yati.. gambar last tu dah membuatkan sy kecur liur..
wpun baru lepas makan ayam bakar.. ;)
Hahahaha....not the first today. tengah tunggu nasi masak, online jap baca blog. Akak masak apapun semua sedap....yummmmmmmy.
Akak NB ni mmg kreatif plus rajin..
Kalu boleh nk jadi mcm akak NB jgk =)
ape benda tu kak?
nasi impit ke?
macam tu pun sedap kak...
Post a Comment