Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, May 25, 2010

NAK HUKUM APA YA?

Apa perasaan kita ya, bila balik dari pejabat dan masuk sahaja ke rumah. Anak kesayangan kita akan cakap.
"Umi..Suprise!."


Hati mesti berbunga-bungakan. Senyum mesti lebar dan penuh kasih sayang kita akan tanya. "Suprise apa sayang?"
"Tengoklah umi."

-
-
-
-
-
-
-


"Ya..ALLAH, Ya Tuhanku. Apa Qaisara dah buat!"

Rasanya macam nampak asap keluar dari telinga, hidung dan semua ronggakan. Nak marah, tengok anak senyum simpul. Rasa tak sampai hati nak marah. Apatah lagi, dialah racun, dialah penawar.


Fikir punya fikir, saya ajak Qaisara cat semula apa yang telah dicontengnya. Tengok dia buat muka macam orang yang dilukisnya. Ada rupa tak?




Memang gigih dia mengecat. Tak tipu. Dia sungguh gembira sekali. Saya hanya tukang perhatikan dan kemaskan sana sini. Bibik tolong lap cat yang meleleh di lantai..



Tada! Dah siap dan dah kering pun. Siapa yang nak upah Qaisara mengecat raya ni pun boleh.. Ha.ha.ha..Ingat NB dah tak sayang anak?

11 comments:

Leeza said...

Hahaha....sesuai hukuman itu untuk Qaisara. janganlah esok dia conteng dinding lain untuk membolehkannya dia mengecat dinding itu pula. Tapi memandangkan dia gigih mengecat , sudah nampak kesungguhannya. Ertinya dia akan buat sesuatu dengan gembira dan bersungguh-sungguh.Sebab Teta ini anak yang penuh energy.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hijau lumut yg ni lagi cantek dari yg lama...mmg patot qaisara ceconteng...gud job qaisara! haha :D

Fardahila Binti Omar said...

ya ampunn......dah tak termarah kan kak yati..nak2 bila teta tersengih2 gitu...umah kita ni pun dah ada mural sana sini..hahaha....

yatie chomeyl said...

adoii, boleh lurn gjantung kalau hariu2 surprise gini ye kak hik3x.
lawa teta cat dinding tu, kemas mcm PRO

Duke Luce Dell'amore said...

cantik warna hijau tu..
mesti sronok Teta mengecat..

nnt die conteng2 lagi, leh die mengecat blk..
hihihi..

ameeza77 said...

umah saya pon byk juga mural :p
lagi2 ada 4 tangan yang mengusahakannya sungguh2 n professional :p... ada penggunaan crayon, pencil color, pencil, pen pon ada kak heheh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hahaha..


cute jer Teta.

wah.. boleh buat kat Adiq ni..
Abg2dia tak kacau langsung dinding ..
dia,.. habis diconteng2 pastu bila kita tanya.. Adiq nak lukis..

Nadiah Sidek said...

blh la upah qaisara nnt. tunggu balik m'sia dulu..hihi..

Marzalina said...

adoi mak...memang surprise betul2 ni qaisara hhehehe

GreenJade said...

hahaha suprise yg bley kasi pitam nih

naughty la this pretty girl hahaha

kakyong said...

kak yati,
ada cat spare di rumah boleh lah terus si anak buat xtvt mengecat...