Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, May 11, 2010

DURIAN LAGI

Kalau orang membeli barang dapur awal bulan, saya selalunya membeli dipertengahan bulan. Biasanya saya pergi pada waktu orang bekerja jadi tidaklah ramai sangat di tempat pembayaran. Setiap kali membeli barang-barang dapur ini, biasanya saya dan pembantu rumah akan bawa 2 troli. Satu barangan Qaisara termasuk Qaisara yang nak duduk dalam troli satu lagi barangan dapur.
Beberapa hari lepas saya pergi ke Tesco, Qaisara menaiki troli yang ditolak bibik. Saya leka mencari buah mangga kalau-kalau cantik untuk dibawa ke Sarawak (siapa lagi kalau tidak untuk Teacher Lizabujang-itu panggilan Qaisara). Buah mangga saya tak jumpa yang cantik, Qaisara jumpa buah kesukaan dia. Takut-takut aje dia tunjuk pada saya..

"Umi, teta beli ini ya?" Kadangkala kalau badan Qaisara tak berapa sihat buah durian memang saya tak kasi dia makan. Sebab itu dia macam takut-takut aje bertanya dengan saya.

Bila saya cakap ambillah Ta..sukalah dia dapat makan buah kesukaannya itu. Sampai sekarang saya hairan apa yang dia suka sangat dengan durian ni? Dia makan taklah banyak sangat, seulas dua sahaja sebenarnya. Tetapi itu sudah cukup banyak bagi Qaisara yang tidak banyak makan. Dia lebih pada susu.


"Umi..Teta buka ya?" "Heasy janganlah Ta, kat rumah nantilah. Nanti berbau dekat sini. lagi pun belum bayar"
Punyalah dia cium durian tu. Heasy..teruk sungguh si Qaisara ni.
Dalam cium-cium tu sempat juga dia mengigit durian tu. Hmm..dia ingat umi tak perasan apa dia buat. Ha.ha...


Tiba dalam kereta, tanpa sempat buka plastik dia cuba makan. Buruk sungguh perangainya..



Dapat juga akhirnya. Hmmm...sedapnya umi....




9 comments:

Leeza said...

Salam kak..lucu sungguh Qaisara dengan duriannya itu.Terpancar kegembiraannya masa dapat durian....jarang budak yang suka sangat dengan durian.

Marzalina said...

haha..teta mmg suka durian sangat kot..lagipun durian mmg paling best in da world..hehehe

Sitisifir10 said...

Wahahahaha....ni kalau org tgk tepi jalan mesti diorang kata 'wahh...anak mat saleh makan durian'

k.yati, saya search nama akak dalam FB ada banyak...rasa mcm dah add tapi akak tak approve lg kot :)

yatie chomeyl said...

suke betul teta mkn durian ye kak.x sbara2 di ank makan, dgn plastik wrap tu di gigitnya hik3x

Dayah said...

Salam Kak Yati,
teta makan durian dgn plastik2 tu ke kak kekekeke.. lawak la teta ni..
Dah lama tak durian... nk beli kena fikir MamaAbah.. tak elok tok kesihatan terus dgn Dayah sekali cancel je la.. hehehe..

idasm said...

hahaha... teta pandai. gemar sungguh teta ni dgn buah durian yea...

Duke Luce Dell'amore said...

ahaha..
teta lemah dgn godaan durian..
adoyai!

Intanaziela said...

kak, pandai teta makan durian...intan dan hadif alah pada durian...hahahaha bila akak kata teta lebih pada minum susu rasa sedih pula kerana lepas berhentikan hadif minum susu dalam botol dia dah tak mau minum susu..sampai berpaksa... :(

SyuQ said...

wahhh... teta blh kwn ngn uncle syuq ni... nnt dtg umh uncle kita g serang dusun durian pak lang uncle. mau x? he he he