Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, May 12, 2010

AKTIVITI ANAK DAN UMI

Qaisara anak yang cepat bosan kalau tidak ada apa-apa aktiviti. Di Kuching kerana telivisyen di hotel tidak ada siaran kartun, jadi dia cepat bosan. Ada sahaja kerja yang dibuatnya sebelum tidur. Lepas paksa saya baca buku kartun yang dibeli, dia mengoyak kertas,. Sebelum banyak lagi benda yang dikoyaknya, jadi kami membeli play doh untuk mengisi masa lapang sebelum dia melelapkan mata. Dan inilah dua benda yang berjaya kami hasilkan. Sebiji buah entah apa namanya dan sebuah beg. Jadi tak jadi belakang kira.

Ini pakai playdoh hijau dan merah sahaja. Dulu saya ingat, saya korek tanah kuning yang dipanggil tanah liat dan buat macam-mana anak patung darinya.


Gelek-gelek play doh warna merah sebagai buah.


Ini batang dan daun.



Tada......Umi ini tomato ke buah Apple? Tanya si Qaisara. Ciss..Qaisara ni...



Ini pakai playdoh warna hijau, kuning dan merah.


Mula-mula buat macam ni.



Tepek pulak dengan warna hijau. Kalau ada pengelek dan pisau cantik ni, ini bentuk dengan tangan aje.



Ini beg yang sudah disiap. Kata suami cantik tetapi kata Teta, ini beg apa umi? Ha.ha.ha.





13 comments:

Leeza said...

Kesian Teta....bosan bila waktu malam. Malam di Kuching yang panjang.Patutlah masa di rumah za dia tak bergerak2 mata tengok TV.

Marzalina said...

yg tu beg sekolah teta la hehehehe

umie said...

kreatif nyer..dulu pun umie selalu main tanah liat gak..main dalam rumah ramai2 ngan abang dan kakak...hehhe

Sitisifir10 said...

Saya pernah gak la belikan yg murah utk anak2...habis bercampur gaul warnanya...huhuhu

marinahunny said...

hahahaha blh letak lappy dlm beg tu x? hahaa

NORHAYATI BERAHIM said...

Za..qaisara mana boleh dok diam..

intan, jenuhlah nak cari kalau teta nak beg sekolah cam tu..ha.ha.

umie, memang kecik2 dulu..dgn tanah liat buat guli, kemudian bakar..he.he

NORHAYATI BERAHIM said...

siti sifir, budak2 memang cam tu..semua dia campurnya, qaisara pun dulu cam tu..skrg dia da tau simpan elok2..

marina, nanti akak nak cuba buat lappy le pulak..he.he

dlittlekitchen said...

wah.. hebat tu NB.. lepas nih, boleh ler order cupcake topper...hehehehe.. mrR pon excited tgk.. :-)

Duke Luce Dell'amore said...

hahaha..comey je!
ni keje tgn teta or umi die ni?
ntah2 umi yg bosan?tu yg duk main play doh tu?kikiki..

Intanaziela said...

kreatif akak dan teta...hari tu intan ada belikan play doh utk hadif, sekali dengan mould utk buat aiskerim..sekali mak intan tanya "ni yang nak main mamanya ke hadif ni?" hahhaha

NORHAYATI BERAHIM said...

roza, mr R awak nak letak beg tu atas kek ya buat sekali kasut sekolah..ha.ha

kau jim..macam tau2 aje yang umi teta main sekali..keh..keh..

ha.ha.ha..intan, itu pun Qaisara ada intan, akak bukan sahaja akak yang main, dgn bibik sekali main tau..dulu2 mana kita ada ini semuakan..he.he

idasm said...

sala kak yati, masih kat sarawak ke?

comey2 hasil kraftangan akak n teta. tp yg beg tu kan.. sekali pandang, ida nampak kereta... hahaha

GreenJade said...

wahh creative gak umi Teta nih

udah macam cup cakes lak...nyuummyyyy