Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, May 23, 2010

KISAH QAISARA

KISAH 1
Satu hari Qaisara bercerita mengenai gurunya.
"Umi, umi cikgu Teta yang ada tahi hidung tukan?"
"Haah?"
"Cikgu Teta yang ada tahi hidung tu?"
Cikgu ada tahi hidung? Biar betul Qaisara, apakah cikgunya mengorek hidung dan keluar benda tersebut dimukanya.
"Biar betul Qaisara ni?"
"Betullah, yang ada tahi hidung macam umi ni.."
Sambil jari Qaisara lurus di hidung saya.
"Oh..ini tahi lalatlah Qaisara, bukan tahi hidung.."
Ha.ha.ha..agaknya tahi lalat dekat dengan hidung sebab itu Qaisara panggil tahi hidung. Apalah Qaisara ni, buat gelikan tekak aje. Ha.ha.ha





KISAH 2
Sebelum tidur Qaisara bertanyakan saya soalan ini.
"Umi why i have to go school?"
Kalau dasar malas pergi sekolah. Huh! Ada aje pertanyaan dia.
"You have to study to become a clever girl sayang.."
"I'm clever enough umi.." Ha.ha.ha..perasan!
"One day, when you are a big...."
"I dont want big, umi..i dont want big..."
Tiba-tiba Qaisara meraung macam orang disengat tebuan. Apa kenalah budak ni tak pasal-pasal.
"Big is good Qaisara.."
"I dont want big umi, i dont want..i dont want.."
Qaisara sudah menangis tersedu-sedu, hiba pula saya melihat dia menangis macam tu. Tetapi kenapa?
"Nanti Teta tak boleh tidur dengan umi. I have to sleep in my room..."
Lah...sebab itukah Qaisara meraung macam tu?
"Nanti Teta kena beli barang sendiri, Teta mana ada duit.."
Parah kalau ada anak macam ini. Dari kecil sampai tua emak nak belikan barang untuknya. Ha.ha.ha..
"Qaisara bila besar, Qaisara tak mahu kahwin. Ada anak, ada suami.."
Tiba-tiba Qaisara tersenyum.
"Kahwin umi, ada baby.." lebar senyuman Qaisara.
Ceh! Bukan main lagi. Macam gelenyar aje senyuman Qaisara.. Ha.ha.ha. Aduh anak, agaknya bagi Qaisara apalah makna perkahwinan ya?

15 comments:

Leeza said...

kisah 1 : hahahaha tak leh baca dua kali tahi hidung ni. ada2 aje teta ni.
kisah 2 : dah mula perangai lawak dia. tapi sedih juga bila ingat dia tak mahu besar sebab fikirannya, jadi dewasa susah agaknya. Semoga dia membesar jadi anak yang bijak, solehah dan tahu berdikari.

Duke Luce Dell'amore said...

YA AMPON!!
Dua2 kesah yg lucu..
jim pggil tahi lalat as KISMIS..
hakhakhak..

bab kawen tu mmg xthn..
kecik2 dh pandai pikir smpai ctu..

ezanoor said...

kelakar la Qaisara ni.. so cute...

idasm said...

kelakarlah permata hati akak ni.. hehe..

Nadiah Sidek said...

hehe...adeh la qaisara ni. kahwin nak aje ye :p

Intanaziela said...

kah kah kah..cepat kak yatie terima menantu nanti ye..

Salbiah bt Karim said...

haha x tahan la kak yati bab nk kawen and ade baby tu. kecik2 dh duk berangan. hehe.

Aksara Keraian™ said...
This comment has been removed by the author.
Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hakhakhak...i'm clever enough umi...i like...leh jadi peguam teta nih... :D

NORHAYATI BERAHIM said...

Za..memang dia selalu cakap dia tak mahu besar, nanti kena buat semuanya sdr, sedangkan dia da boleh pakai baju sdr, bersihkan diri sendiri, bahkan dia gosok gigi pun almost perfect..

NORHAYATI BERAHIM said...

Jim kismis tak apa juga..tapi kalau da tahi hidung, tahi mata..tak mengelikan tekak ke..ha.ha

Ezanoor, itu sahajalah anak yang buat kita ketawa, buat kita angin..ha.ha

Ida..teta memang cam tu

NORHAYATI BERAHIM said...

Nadiah..kahwin semua orang mahu termasuk kanak2..ha.ha

Intan..ha.ha jangan 15 tahun dia mintak kahwin, pengsan umi dia..

NORHAYATI BERAHIM said...

Salbiah..yelah, Teta suka baby..dia boleh dok mengadap baby lama2, itu yang dia suka tu..

Nuar, akak nak dia jadi doktor sakit puan atau tuan..ha.ha

yatie chomeyl said...

wakakka tergelak besar say abaca kisah teta kali ni

GreenJade said...

hahaha kelakau giler..upsss amboi2 Teta..sebot kawin cepta jek ek?camni cpt le umi nye dpt menantu nih hik hik hik