Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, May 8, 2010

RENCAM PESTA BUKU

Kisah 1
"Beli puan ini buku terbaru"
Saya memberitahu pada seorang pengunjung yang sedang membelek-belek buku kami.
"Best tak?"
"Best, semua best. Galau di Hati Sari best, Layang-layang pun best.."
"Awak dah baca ke buku tu awak cakap best ke tidak?"
Tanya wanita tersebut. Saya pandang Kusyi Hirdan, Kusyi pandangan saya. Alamak apa nak cakap ni.
"Awak dah baca ke?"
Melihat saya yang senyap sunyi, dia bertanya lagi. Sampai tiga kali dia bertanya saya tidak menjawab (sebenarnya tak tahu nak jawab apa). Akhirnya Kusyi menjawab.
"Dia penulisnya mestilah dia dah baca puan.."
"Oh..iye ke? Lah..maaf tak kenal pun..ha.ha"
Wanita itu menjerit kuat sambil ketawa.


Kisah 2
Kusyi sedang mempromosikan buku saya layang-layang. Memang Kusyi berada di pesta buku bersama dengan saya. Saya promote buku dia, dia promote buku saya. Tidaklah nanti orang cakap kita promote buku sendirikan? Ha.ha.ha
"Kalau nak tanda-tangan kak yatie. Kak yatie ada. Itu kak yatie."
Wanita yang bernama Amy ini hanya menganggukkan kepalanya dengan kata-kata Kusyi. Saya fikir dia tidak berminat. Kemudian apa yang dibualkan dengan Kusyi saya pun tak ambil kisah sangat. Tiba-tiba dia menjerit dan datang kepada saya.
"Ini kak yatie ke? Saya minat sangat dengan akak.."
Lah..tadi saya tengok dia macam tidak berminat rupanya dia tidak perasan apa yang diperkatakan oleh Kusyi. Agaknya sebab leka membelek buku.
Inilah Amy yang comel lote dan lucu. Gambar saya ambil dari FB Kusyi. Ha.ha.

Kisah 3
Saya menandatangani sebuah buku dari pembaca yang membeli layang-layang bertali kaca.. Dia kemudian berlalu pergi dengan anaknya. Sepuluh minit kemudian dia datang semula.
"Awak NB ke?"
"Ya puan.."
"Ya ALLAH, saya dah masuk kereta dah pun. Saya teringat siapa pula yang tanda tangan buku saya tadi. Bila saya belek buku yang saya beli ada tandang tangan nama awak. Sebab itu saya datang balik.."
Ha.ha.ha..macam-macam, fikir saya!

Kisah 4 (ini saya ada post dalam fb)
Ada beberapa orang ketika saya temui di Kepala Batas memberitahu saya.
"Akak dalam gambar nampak tua, tapi di luar lebih muda 10 tahun. Akak tak makan gambar.."
Lalu saya menjawab.
“Ya..saya tak makan gambar, saya makan nasi.."
Ha.ha.ha..


9 comments:

Fardahila Binti Omar said...

haha..macam2 ragam..kelakar la kak yati..

Nadiah Sidek said...

hihi..kelakar la

Sitisifir10 said...

huhu....kalau saya pergi, saya nak ckp kt k.yati 'saya sitisifir' :)

Marina Monroe said...

'Saya x makan gambar, saya mkn nasi' Memang kelakar...
Salam NB, dah lama akak x tinggalkan jejak..

En iLham said...

Salam kak.

teringat peristiwa di PBAKL2010,
akak memang sangat baik dan peramah la pada peminat setia akak, kawan saya yang dulu tak bace novel akak pun dah start bace sebab suke tgk akak...hehe..

ibuayu said...

kelakarnya...ramai peminat akak kan tentu seronok..bilalah ibuayu dapat tengok wajah akak secara live

amieyumie said...

dr darjah 6 sampai skarang gila baca novel.. tambah2 novel akak,anis ayuni ngan hlovate. tapi dulu my mum slalu bising2 sebab bc novel - dia kata buang masa - =p

ameeza77 said...

hahahhah, yang last skali paling lawak la akak :p

gelak sorang2 saja nih, kena gelak kuat2 dalam hati jer sebab smua tgh nyenyak tdo :)

GreenJade said...

hahahha tersengih2 sy baca kisah 1 tuh..kalu saye pon tekedu mcm itik tertelan sudu hahahahaha

tp serius betul bkn bodek punya..mmg akak nmpk muda di luar instead of poto..kulit pon halus jek.. :)