Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, October 18, 2010

TV BARU

Saya memang jarang menonton telivisyen. Jadi telivisyen adalah kehendak bagi saya bukannya keperluan. Tetapi bagi Qaisara dan Seyit Kara, ianya satu keperluan. Telivisyen di rumah saya adalah telivisyen yang saya beli masa saya bujang dahulu. Selalu sangat kena kutuk dengan Ojan dan Akim.
"Andak ni banyak duit belilah TV baru. TV tu orang dah tak tak pakailah andak.."
Kata Ojan. Selalu kalau keluar dengan Ojan dan Akim, kami  akan masuk ke kedai menjual peralatan elektrik.
"Beli yang besar ini Andak.."
Akim pula cuba mengoda.
. Tapi saya tidak teragak pun. Tapi apabila bila bercuti di Bali dan di bilik hotel kami ada TV yang melekap di dinding, Mr Seyit Kara sudah mula memberi isyarat supaya menukar TV.
"Best ya honey tv macam ini..ha ha ha"
Dah akhirnya...

-

-
-

-


LCD TV, dah beli baru saya perasan ada LED. Tapi tak apalah. Okay jugalah ni.
Tahu tak? Saya ingat nak suprise suami. Kalau hari minggu suami selepas solat subuh akan tidur semula. Paling cepat dia bangun pukul 11 pagi.  Jadi saya suruh orang datang pasang pukul 10 pagi.  Jadi bila dia bangun, tengok TV dah terpasang mesti teperanjatkan. Tapi orang yang pasang tu datang lambat!
Sudahlah bukan orang Malaysia yang pasang. Orang Mesir!
Bila dia beri salam tanya nama saya, suami mula cuak.
Mesti dalam hati Mr Seyit Kara penuh prasangka..ha ha.
Tapi bila lelaki itu buka boot kereta dan Qaisara menjerit
"Suprise!"
Barulah muka cuak suami bertukar ceria!
.

-

-
-

Qaisara dok menunggu orang memasang TV. Tilam ini wajib ada di hadapan TV, tempat Qaisara minum susu. Qaisara jarang menonton TV sambil baring, dia akan berdiri sepanjang masa.


dan ini  hasilnya
-

-

-


Tapi bukan saya dapat pun menonton TV ni, Qaisara dengan kartunnya, bibik dengan cerita sinetron yang tak habis-habis  dan suami dengan bola.



4 comments:

Rizziela said...

Wah! mesti best sekarang ni kan..mcm tgk wayang ajer kan

Intanaziela said...

kak yatie...suratan atau kebetulan nih...shamsul pun buat suprise kat intan bila tiba2 bawak balik tv dan gantung kat dinding...hahhahaha samalah pulak...

mohd sharif said...

saya balik kampung last week kena suprise jugak..abg saya beli tv LCD...elok lagi tv dulu..huhuhuhuhu..
p/s:lepas nie cepat la pakai "spek"..besau tv kat kampung..

kakyong said...

cantiknya tilam merah qaisara... hehhehe...