Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, October 21, 2010

MERAJUK SEORANG ISTERI

Ini kisah masa saya sakit hari itu. Suami tersayang saya bawak balikkan saya cheese nan dari kedai Idasm. Hmm..dengan riang hatinyalah. Yelah isteri tak sedap badan dan dia mungkin merasakan yang isteri dia akan sukakan.
Tapikan. dia bawak cheese nan sahaja tanpa kuah.
Macamana saya nak makan? Orang melayu bukan orang Turki, orang Turki tak perlu kuah atau sos segala kalau makan. Orang melayu, kalau tak ada sos, kalau tak ada cicah. Mana boleh telankan?



Saya suka yang ini, kalau tak ada ini pun tak apa.....


Paling kurang pun ada fry dal yang sedap ini...

Jadi saya merajuk, saya diam dan menangis dalam diam. Suami tahu kalau saya diam tidak bergerak itu tanda saya menangis dan dia akan bimbang sangat-sangat. Sebab kalau saya diam itu tahap kronik yang saya benar-benar berjauh hati.
Jadi suami ambil pati halia. Suruh saya baring dan sapukan pati halia ke badan saya. Sebab kalau saya demam, itu sahajalah ubatnya. Kemudian suami urut badan saya. Qaisara urut kaki, suami urut bahu. Ha ha.
Oh..putri saya nan seorang ini, bila dia sakit sayalah yang  tukang urut dia. Sampaikan kalau dia penat menghadap komputer. Sayalah mengurut tangan dia.
Jadi bila dia tahu saya penat, dia akan urut tangan dan kaki saya. Bukan tangan saya sahaja. Tangan bibik diurutnya. Tangannya yang lembut itu selalu buat saya gembira sangat-sangat .

Tapi bila bangun pagi, saya rasa bersalah sangat. Saya makan jugalah cheese nan itu walaupun rasa tercekik-cekik. ha haha..
Petang itu suami bawak balik cheese nan lagi tapi kali dengan kuah dal. Saya pula kebetulan sudah makan kerana kakak saya Mijah hantarkan nasi tomato.
Jadi saya biarkan sahaja dan fikir esok sahaja saya makan.
Saya jenis yang tidak suka makan terlalu kenyang.
"You nikan bila I dah beli dengan dal you tak makan pula.."
Kali ini giliran suami pula merajuk. ha ha..ha ha.
Jadi mahu dengan tidak, walau perut dah kenyang sangat saya ambil sebelah cheese nan itu dan saya makan depan suami. Masa tu sudah jam 12 malam.
Malamnya saya susah nak tidur kerana perut saya terlalu kenyang..
Ambik kau...ha ha ha


P/S Lizabujang akak cilok gambar dari blog kau ya..he he..

6 comments:

Matahari said...

sweet je.. :)

Leeza said...

salam kak...hahahaha. akak sensitif dan cepat merajuk bila demam ye. Dulu akak merajuk pasal telur. Camner pulak ya Pak S boleh lupa beli kuah dal sekali? Inilah asam garam sebuah perkahwinan..merajuk pada yang sayang...

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

Alhamdulillah harmoni selamanya hendaknya .. amin

Rizziela said...

bestnya kak ada orang nak urutkan badan kita...tambah2 tangan si kecil tu

Hamizah said...

kak yatie sama saja dgn suami saya..nak makan apa2 mesti ada kuah or sos..

kakyong said...

merajuk pun ada yg sayang..
kak memang sedap badan kalo diurut dgn losen pati halia tu...