Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, October 6, 2010

SUAMIKU..SUAMI KU..

Entah dari mana timbulnya cerita, beberapa hari lepas suami saya bertanya saya.
"Honey..you ingat tak, 9 tahun lepas. Bila you setuju mahu berkahwin dengan I. I suruh kawan I hantar bunga dekat you. You dapat tak?"
Saya terkelip-kelip macam cicak tertelan kapur. Bila masanya suami menghantar bunga? Suami saya ni seorang yang romantis tapi tidak reti membeli barang atau bunga pada isteri. Seumur hidup rasanya tidak pernah dia beri saya bunga.
"Mana ada Ling?"
"Aik..biar betul? Saya ingat saya telefon kawan saya, suruh hantar ke tempat you kerja. I tak tipu.."
Sepanjang berkahwin dengan saya, saya tidak pernah menangkap dia berbohong dengan saya. Esok..esok tak tahulah. he he..
"Ya ALLAH iye ke? I kirimkan duit dan suruh hantar kat you. Heasy..perempuan mana pulak dia hantar bunga tu?"
Suami mengarukan kepala dan  tengah hari itu dia membawa balik seberkas bunga.



Bunga yang dibelikan untuk saya mengantikan bunga yang tak sempat sampai lebih 9 tahun lalu.  Ha ha ha..


Ini bunga yang dibelikan untuk Qaisara tetapi Qaisara tak suka. Dia marah-marah. Qaisara cakap kenapa bunga umi cantik Berwarna-warni. Bunga Teta merah aje..ha ha...

Tapikan? Ada ke orang bagi kekasih hati dan isteri bunga cam ni..

-

-

-

-

-



Ha.ha ha..Ya Ampun! Inilah bunga yang dibawa oleh Pak Seyit untuk saya.
"Ling asal berbalut kertas suratkhabar tulisan Tamil ni? Balutlah dengan kertas cantik sikit"
Suami sudah ketawa terbahak-bahak.
"I beli kat pasar Kajang.." ha ha ha..
Nak kata apa! Orang dah bagikan kena berterimakasihlah..rasa nak gelak guling-gulingkan.


20 comments:

Marzalina said...

lucunya pak seyit hahaha

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

saya pun dah terguling-guling nie hahahaa

Hamizah said...

hahaha..

Suhana Shahril said...

Sooo...sweeettt..
X kisahlah balut pakai apa..yg penting dpt bunga
balut tu nnti nak buang juga
Bunga bole buat kering
Masa zmn belajar dl,sanggup tindih dgn buku teks tebal semata-mata nak letak dlm scrap book...hahaha..

yatie chomeyl said...

wakakakakkak saya yang gelak guling2 baca entry nih

Epelijau said...

hahaha....
husband am pun pegi beli bunga lebih kurang gitu kak...balik siap dia yg gubahkan dlm vase. 2 hari lepas tu dia nak cari lagi sbb nak raikan pencapaian am, dia pusing2 cari tak de org tu berjual...dia gi basuh kete...bertuah sungguhlah

Fardahila Binti Omar said...

hahahaha..ketawa saya kak yati..ya ampun..ade2 saje pak seyit ni..

NIk Fauziah Nik Hussin said...

Allah2.. sakit perut org gelak..skali tgk macam bunga nak buat gubahan kat meja makan je..tp takpelah... bak kata mat salleh..thought that counts.. nak patut bunga merah2 (bak kata teta) yg diberi pada isteri dia. hahaha

~eiyra~ said...

hahahhahahahahahahahahaha saya tak tahan nak gelak jugak ^___^

AuntieYan said...

Salam Yati,


Aduiii!!!! sakit perut Kak Yan tergelak.....nak buat macam mana kan?....itu je cara yang dia tahu, yang penting dia bagi bunga...kalau suami K.Yan pun harus macam tu lah jugakk!...janji ikhlas dan jujur.......dan lawakkkkk!!!!!
Yang heran tu, apa pasal tetiba je dia baru teringat peristiwa yang dah 9 tahun berlalu????...Cuba tanya sikit.... :-)

ibu aira said...

Hahahaha.. lawak betullah Pak Seyit ni.. Tapikan kak, akak kira bertuahlah dapat bunga tu.. balut suratkhabar tak penting kak. Yang penting dia ingat nak bagi akak bunga.. Yang merah untuk teta tu lagi cantik kan kak.... :-)

azi said...

Dalam ramontik ada lucunya...nak gelak kuat2 tp kat opis....hehehhe

niK hAmiZaH said...

so sweet.. comel amat..

GreenJade said...

hehehe aduhh sakit rahang tgelak2 kak..tgelak psl suratkabor tamil tuh hik hik hik

xpe kak..idup nih kena colorful baru meriah.. mmg kena dgn kaler bunga yg meriah tuh..kenangan seumo idup tuh kak..mahal kenangan nih tau hehe

Mrs.Sheikh said...

paper tamil pun tak pe kak.. janji dia ganti balikkk :P
hahhahaha.....romantica di amorr

KAK AYA said...

hmmm kelakar namun menynetuh hati sb pak seyit ikhlas sgt2 nak kasi bunga untuk kak yati

kakyong said...

kelakar & romantis ... ;)
hihiiihiii

idasm said...

hahaha... takpelah kak... janji dpt jugak bunganya. samalah mcm suami ida. sepanjang kawen mmg tak pernah dpt bunga, mmbazir katanya.. baik beli barang dr beli bunga.. hehe...

ieda said...

good effort....hahahahaha...cayalah pak seyit...

ida_nardiel said...

so sweet