Kuih apakah ini?
saya beli dipasar malam. Rasanya ramuan dia telur, gula dan tepung sahaja.
Di tulis di situ namanya kuih apam___ apa ya? Saya dah lupa nama penuh kuih ini bersama binti/binnya. Ha ha ha.
Harganya RM1.30.
Kenapa ada 30 sen ya dibelakangnya? Baik tak letak RM1.29. He he..
Kemudian ditabur dengan kelapa.
Nak kata sedap, tak tahulah. Tapi kelapa itu membuatkan kuih ini kurang sedap.
Sebab pakai kelapa tua. Kalau kelapa muda mesti sedap, letak gula sikit.
Macam-macam kuih orang reka sekarangkan?
Cuma sediakan duit.
Ada duit semua boleh jadi...
6 comments:
kak yati... apam ni mcm pakai acuan bahulu atau cara jer...tp bubuh penuh2...kan kak?
kat trg kita panggil apam telur kak yati..tp betul kata kak yati, apam ni kena gu dgn nyor muda baru terangkat..
Saya pernah makan kat kg di Tganu. Mmg bestttt makan panas2....kena dgn kelapa muda la
hehehehe..btul kak yati, masa bulan puasa yang lepas, adik ipar saya beli kuih karipap.ingatkan karipap kentang, skali dalam dia isi megi goreng..aduih...geram sungguh hati saya...nak untung punya pasal...sampai ntah apa2 kuih dijualnya...
tak pernah jumpa kuih mcm ni... hehehe...
apam telor ni kak. dulu dok ingat asalnya dari selatan thai. memang makan dengan nyoq muda.
Post a Comment