Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, November 27, 2010

NASI BERYANI EXPRESS


Ha ha..tajuk bukan main lagi, bunyi dia macam cepat sangat memasaknya ya.
Bukan susah memasak nasi beryani ni.
Saya pakai perencah nasi beryani maggi.
Cuma tumis, bawang merah, bawang putih dengan minyak sapi. Masukkan perencah.
Masukkan beras yang sudah direndam sekejap.
Tutup periuk (pakai rice cooker aje)
Bila nak dekat masak kacau dan masukkan gajus. Kalau nak letak kismis letaklah.
Makan dengan rojak bodoh, kata orang Melaka.
Asal pula nama rojak bodoh. Kasihan rojak ni, diberi nama begitukan?
Oh..sebenarnya bukan rojak itu bodoh tetapi kata orang tua-tua, orang bodoh pun boleh buat rojak tu. Senang sangat. Ha ha..
Kemudian makan dengan ayam  sambal atau ayam masak merah.
Hmm..emak mertua lalu belakang kita pun tak perasaan.
Sebab punyalah seronok makan, tunduk sampai tak angkat muka.
Selamat mencuba.


7 comments:

nurkass said...

salam kak yati..
senang2..zaman sekarang ni mcm2 ada..tapi cara asli tetap tak dilupakan..betul tak..hehe

Rizziela said...

Boleh try ni kak..senang sangat :D

idasm said...

memang express betul. yg membaca pun boleh rasa cepatnya siap nasi beriani tu ..

NB KARA said...

nurkassa
salam..zaman serba pantas, ha ha..atau cara akak tulis tu pantas tapi masaknya taklah pantas sangat..

Ziela, cubalah dan hasilnya memanng sedap..

Ha ha..mungkin cara akak tulis tu express..tapi nak tunggu nasi tu masak lama le juga ida..kih2

Hunny said...

Bila la saya ni nak rajin ke dapur.. Resepi macam2 sekarang, nak dapat pun senang... tapi diri sendiri tak rajin..Teruk weh!!

Lady Arween said...

Kak Yati bgi Aween idea la pulak nk masak esok..hahahahah..try yg segera2 ja ..senang

Nana said...

as-salam kak...
kak yati...minyak sapi ghee xleh pakai dh..minyak sapi apa lg yg blh pakai ye kak ?