Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, July 4, 2010

SINGAPADU, BALI

Cerita Bali baru bermula....

Singpadu Bali memang terkenal dengan kepakaran penduduknya di dalam mengukir. Tidak kira mengukir kayu ataupun mengukir batu. Ketika di dalam perjalanan ke Gunung Batur, sempatlah saya singgah di Singapadu. Pemandu kami membawa jalan yang berlainan ketika turun dan naik ke Gunung Batur.


Ukiran dewata banyak di sana sini. Saya tanya pemandu saya yang beragama Hindu kenapa patung-patung tersebut tidak ada yang lawa tetapi kebanyakkannya berwajah bengis.
"Ini semua penjaga dewa, sebab itu wajahnya perlu bengis begitu.."
"Tapi dewa dengan penjaga sama aje wajahnya. Buatlah yang wajahnya handsome macam pelakon ke penyanyi."
Pemandu tersebut ketawa. Ha ha..nasib baik saya tak kena pelakongkan.


Ukiran kayu, tampak mudah sahaja mereka melakukannya.



Cantik almari nikan. Hmm..kalau dekat, sudah saya beli. Tapi nak letak di mana? Rumah saya sudah penuh dengan barangan. He he..perasaan tamak haloba seorang manusia..Astaghfiruallah.




Ralit melihat mereka mengukir. Cantik. Saya tak tanya pun harga, rasanya pasti murah.





Tetapi segala keseronokan itu mati begitu sahaja, demi melihat ukiran ini. Astaghfiruallah!







3 comments:

idasm said...

seronoknya jalan2. ida x sampai lagi kat bali ni.

akak pic yg last tu, napelah diorang ni buat camtu kan. nak ukir pic dewa diorang ukir ajelah, tak yahlah letak kalimah Allah n Muhammad kat atas tu.. apalah diorang ni..

Marina Monroe said...

Dia orang ukir gambaran
'burung borak' kot

NORHAYATI BERAHIM said...

ida.bali biasa-biasa aje, banyak dugung ngan duyung yang tidak menutup aurat aje..ha ha

Kak nani, tak tahulah. Tapi yang mengukirnya orang Hindu akak. Dia buatlah macam dia ukir tuhan dia orang..