Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, July 24, 2010

MARI BUAT YAPRAK!



Ingredients
8 oz daun anggur. (ada dijual di dalam tin di kedai2 Turki dan Arab.)


ISI
1 cawan beras panjang
2 sudu minyak zaitun
3 ulas bawang di cincang
2 sudu daun mint
2 sudu parsley
Garam
Lada hitam

UNTUK KUAH
½ Cawan minyak zaitun
½ cawan air
2 biji lemon
2 biji lime



Cara-cara membuatnya
Bersihkan daun, keringkan
Untuk isi rendam beras selama 30 minit kemudian toskan
Panaskan minyak, masak bawang merah sehingga lembut dan masukkan beras kacau selama 5 minit. Kemudian letak di dalam mangkuk yang sederhana, campurkan mint dan parsley. Letak garam dan lada hitam. Sejukkan.
Kemudian ambil daun anggur, yang berkilat dibawah dan yang mempunyai stem di atas, letakkan dua sudu teh beras tadi dan lipat seperti rokok. Jangan lipat terlalu ketat kerana nasi itu akan mengembang apabila dimasak. Masukkan kedalam periuk dan aturkan secara bertindih-tindih.
Di dalam mangkuk yang sederhana, masukkan air, minyak zaitun, lemon dan lime juice. Tuangkan campuran ini tadi ke dalam daun anggur yang berisi nasi sebentar tadi.

Masak sehingga 45 minit dan sejukkan. Sedap di makan dengan yogurt.

1 comments:

NisaUsoff said...

kak yatie... beras panjang tu kalau ganti beras biasa ok ke kak?