Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, March 29, 2011

MAKAN DURIAN

Gara-gara ayah Roza yang memberi Qaisara satu bekas durian jadi kami merancang makan durian selepas majlis sambutan hari jadi saya. Kami beli durian tidak jauh daripada rumah saya. Rasanya durian D24. Sengaja suka-suka. Makannya tidaklah banyak mana. Seorang dua tiga ulas sahajalah. Ha ha ha.


Qaisara dan bibik pun join sekali. Kami makan sehingga terlupa si Yan di dalam rumah. Sorry Yan ya! Ketika leka makan, Kusyi dan Zul sampai. Kusyi lari masuk ke dalam rumah sebab dia memang tidak makan durian dan Zul join kami makan sekali. Kata Zul sudah dah lama sungguh dia tak makan durian sebab tak ada kawan.


Kham menunjukkan durian percuma yang berharga RM1 (term si Kham percuma tapi kena bayar RM1). Yelah beli 6-7biji durian harganya RM99. Penjual itu tambah lagi sebiji durian dan katanya percuma. Si Kham bayar RM100 dan dia tidak pulangkan RM1. Jadilah durian percuma berharga RM1. 


Lepas makan, si Atan pantas aje mengayuh basikal. Ha ha..jaga badan!

Kami tinggalkan Pak Seyit yang sudah keluar beberapa biji durian. Malam itu ketika dia balik, tersenyum-senyum suami saya mencium bau durian. Dia bercerita, ketika melalui gerai durian dia mahu berhenti. Tetapi dia berfikir berkali-kali, kerana beberapa minggu yang lepas ketika dia membeli durian, harga durian tersebut RM48 sebiji. Jadi dibatalkan niatnya untuk membeli durian. Tidak sangka sampai di rumah ada durian, itu yang suami saya senyum sampai ke telinga. Ha ha ha..


10 comments:

nur said...

Salam..
Seronoknya makan durian ramai2.. akak tunggu nak beli nanti rega turun sikit..hehe

Mama Nazhan said...

Kak yati.... kami pun lepas gian ngan durian..turun dr CH..tgh jalan melalui simpang pulai singgah beli durian dr org asli... durian bukit katanya... kami belasah jer.... hehe

kak yati - nak jadi akak jugak boleh tak?( dengan nada muke kecian.... hehe) best kalau dpt joint gi umah kak yati....

Mama Nazhan said...

tertinggal ayat tu... nak jadi adik akak bleh tak? hehe

NB KARA said...

kak nur
Durian ni tak boleh makan banyak-banyak dan kena makan ramai-ramai. Kalau makan seorang macam orang dungu aje..ha ha

NB KARA said...

Bai, boleh aje..jomlah kalau nak makan durian. Ha ha ha..kat sini sentiasa ada tau. Tak tahu dari mana durian-durian ini..

Mama Nazhan said...

sayang kak yati... papa nazhan bleh geng ngan pak seyit... hantu durian... saya pun sama...haha

dlittlekitchen said...

hehehe durian tu ayah beli kat yongpeng ondaway dtg sini, v all satu family mmg fav durian tu, selain dari makan camtu, kitaorng mkn dgn nasi, ada sambal belacan atau gulai ikan atau ayam, fuhh!! mmg best

ayah kataa makan durian ni berhantu, kalo da start makan harus teringat2 kekeeke

neway, tgk uol duk bkelah makan durian, weeee best nyeerrrr

ieda said...

sedapnya duriannnn.....my feveret ever.

GreenJade said...

wowowo meriahnye makan reramai

durian tembaga mmg mahal kak..mcm x berbaloi lah harga dia..kat kg pon opah x berapa nk kasi anak cucu makan..mau bikin duit kate nye uhuhu..kempunan

Ann Ishak said...

ish meriah pesta makan durian...tetiba teringat pulak kuah durian