Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, January 8, 2011

UMAI

Ini adalah umai
Umai adalah masakan tradisi orang Melanau di Sarawak.
Kalau tengok resipinya senang aje membuatnya, tapi saya tidak pernah mencuba.
Beberapa kali saya ke Sarawak saya ada mencuba umai ikan.
Tapi kali ini yang saya makan dibuat khas oleh sahabat saya Lizabujang (dia buat atau kakak dia yang buat tak tahulah saya, yang saya tahu saya duduk makan..ha ha)
diperbuat daripada obor.
Kata Liza  umai kaki obor masin.
Suka juga saya makan umai ini tetapi kerana kemasinan tidaklah saya makan terlalu banyak.
Nasib dia masin, kalau tak masin mahu saya makan tak berhenti.. he he..

5 comments:

Leeza said...

salam ...saya yang buat sendirilah kak. saya lupa rendam lebih lama untuk hilangkan masinnya. kena rendam lama sikit...kemudian baru celur. dan perap dengan limau.

an15 said...

masa pergi Sarawak dulu, biasa nampak orang jual kat Serikin and Kuching Memang famous la kat sana makanan ni kan.

umie said...

umie melanau...dan mak umie pun selalu wat gak..bahagian jari dia sedap...hehhe

kakyong said...

umai dari obor?!
tak pernah rasa lagi...

yatie chomeyl said...

kalau bhs Jepun, umai = sedap :)