Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, January 11, 2011

TABUNG

Saya sebenarnya masih mengamal menyimpan duit dalam tabung
Duit ini adalah duit lebihan berbelanja, ada duit siling, ada duit kertas.
Kalau balik ke kampung ayah, adik dan kakak saya pasti memberi Qaisara duit.
Jadi saya masukkan dalam tabung.
Tabung ini sebenarnya adalah bekas puding kecil tetapi memang boleh dibuat tabung.
Bila saya ke bank, cashier bertanya.
"Nak ke balik tabung ini? Ramai yang minat tabung ini"
Ha ha..ini tabung kesayangan Qaisara.
Ada  nanti tak pasal-pasal saya kena marah dengan Qaisara tabungnya sudah tak ada.
Duit dalam tabung ini, adalah dalam RM200 lebih..
Jadilahkan, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.


P/S agaknya hari ini ada tak orang menikah. Manusia ni kadangkalakan taksub dengan tarikh. He he he

11 comments:

GreenJade said...

tabung cute lah...ini yg lg bsemangat nk menabung hehe

tu ler kans..bile ade tarikh spesel jek mesti nk buat event...lebih afdhal ikut tarikh kalender Islam ye tak kak? :)

gadiselatan said...

cute tabung teta...ann pon masih menabung..bila da penuh slalunya tukar ngan org jual nasi lemak..hehehe...

Nanak said...

best kan ada tabung ni.sy pun masi mengamal simpan duit syiling dlm tabung..

Lady Arween said...

Cute tabung Teta..Aween ada menabung gak..balance2 duit bayar tol or beli barang..bila duit dalam purse dah habis..tak sempat pergi cucuk..Duit dalam tabung tu la Aween korek balik guna buat belanja..Tak sempat pun nak simpan kat bank..huhuhuhuu

PuaN su SU said...

sikit2 lama2 jadi bukit.....
seronokkk menabung nie,,,,,
su wat asing...20 sen satu tabung....50 satu tabung n seringgit pun letak kat tabung.... dah penuh antar bank....teta punya tabung comellll.....

Balqis Nazid said...

Kak Yati, saya amalkan menabung setiap kali saya nak keluar dari rumah. Contohnya kalau saya nak belanja barang dapur ker, shopping ker, makan ker memang saya akan masukan duit dalam tabung. Jumlahnya..??? tak kira berapa kadang2 paling sikit RM 2 pun pernah. Setahun lepas tu baru buka. Saya nak diri saya beringat sebelum, saya membeli diluar sana,
Bila tgk tabung hujung tahun memang sangat2 teruja...

ieda said...

saya pun masih simpan duit dlm tabung sampai sekarang...suka bila dah penuh..

an15 said...

saya pun bukak tabung, amik je any tin biskut and letak kat depan tv. Sebab tak suka tengok syiling sepah2. End up dapat 200 lebih bila pergi tukar kat bank. Tak sedar!

NB KARA said...

ha ha Tinie, duit-duit siling tu yang tak pandang tu bila kumpul banyak jugakan..

gadis selatan..heap jangan tukar kat orang nasi lemak, nanti buat gi shopping simpan dalam bank..ha ha..

nanak yelah duit yang bersepah2 tu, masuk sahajalahkan..

NB KARA said...

ha ha ha kelakar pulak aween, yelah..duit di musim hujan ya tak?

Sue..wah, asing2kan..akak tak adalah..sumbat semua..he he..

Wah macam tukah Balqish, akak bila balik shopping aje. Terlebih belanja yang siling dan RM1 tu..campak dalam tabung, tak mau semakkan beg..

NB KARA said...

ieda macam kanak2 riang..suka bila penuh..ha ha..

an, memang coin ni selalu dianak tirikan ..jadi simpanlah dia dalam botol ke, tabung kah..