Di rumah saya memang selalu ada dodol.
Dodol ini makanan kegemaran suami dan Qaisara.
Suami sebut dodol ni DOL DOL. Ha ha ha
Tapi bila dah keras kejung, baik Qaisara atau suami, tak mahu makan.
Jadi selalunya saya goreng.
Bila goreng dia akan lembut semula dan saya dengan bibik pula akan berlumba-lumba makan.
Dia macam mengoreng pisang sahaja.
Tepung gandum, tepung beras dan tepung jagung,
Di sebelah dodol goreng tu, pisang salai.
Dari terperap dalam peti ais, goreng pun sedap..
Makan dengan teh limau panas..
Enak kali...kata orang Medan..ha ha
7 comments:
idea akak memang 1st class la..kreatif!
Tak pernah terfikir pun dodol boleh digoreng...
arwah mak saya pun dulu slalu buat cam nie... sedap kak nyum2 apa makanan kg yg akak mkn slalu mengingatkan saya pada arwah huhuhuhu
Aween pernah makan pisang salai dr indon yang digoreng..sedap..hiris nipis2..Dodol goreng tu..kreatif la kak
walaweh bagus idea nih..nak tiru nak tiru stail akak nih..
ade byk lg dodol kt umah nih..dah keras2 kejung nih..asal turun melaka mesti saye borong dodol tp mkn nye sket aje ehehehe
dodol goreng... menarik ni... boleh dibuat lain kali.. tp selalunya kalo dodol kat rumah saya cepat jer habis.. sbb Aliya suka dodol..
Azwani..dodol memang boleh digoreng, dia akan lembik semula dan itu yang sedap tu..h ah a
Sue..yelah, agaknya kami suka makan benda-benda klasik dan makanan ini yang membesarkan akak dulu.
Aween, cubalah pisang salai goreng. Sedap tau..
Tinie hujung minggu ni boleh goreng dodol-dodol ini, mr seyit kara dengan qaisara kalau dah keras kejung memang dia orang tak makan.
Kak yong oh alia suka dodol ya, samala dengan si Qaisara. Sebab manis kot
Post a Comment