Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, September 22, 2010

SESEKALI

Sejak kebelakangan ini, suka sungguh saya makan sejenis dua, masakan Jepun. Tak tahu kenapa, mungkin kena dengan selera dan saya sukakan sesuatu yang ada octopus. He he..Ini Takoyaki. Tako..mesti ada octopuskan? Sebab Tako dalam bahasa Jepun Octopus. Tapi masalah kat Malaysia ni Takoyaki disumbat macam-macam, udanglah, sosejlah, crab sticklah. Dah jadi Sosejyaki..bla..bla.. 4 biji Tokoyaki boleh buat saya tersandar kenyang. Ingat nak beli bekas dan buat. Cara buatnya macam buat kuih cara aje..he he..cuma di mana ya nak dapatkan fish flake tu?


Sushi saya mesti pilih yang octopus juga. Masa gigit tu sedap dan menganjal. Sushi crab stick tu Ojan yang punya. Akim tak suka dan Qaisara ikut mood dia. Kalau datang mood  mengada-gada dia. Memang dia tak akan sentuh. Kalau tak dia cubalah juga. Sebenarnya saya bukan pengemar makanan Jepun yang tegar, tapi sesekali bila angin pasang datang..sukalah juga makan benda-benda begini. (angin pasang? Dah lain macam aje bunyinya. Ha ha ha)



12 comments:

idasm said...

ida mmg giler makanan jepun. semuanya suker...

Leeza said...

Salam kak...za belum pernah cuba sebijipun sushi. Entah, kalau tengok wajah penjual tu lain dari kita, rasa was-was pula.Tengoklah kalau ada angin pasang datang, nak cubalah satu.

Epelijau said...

salam kak yati...am sangat suka makan takoyaki tu...sodappp...hehehe...sushi pun ok...tp hubby tak geng makanan yg pelik2 ni...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

saya memang tak berapa suka makanan jepun.first time cuba, terus nak termuntah rasanya :p melayu btol tekak ni!

Azizah a.k.a N.a.z said...

kak yati,
sy pun suke mkn makanan Jepun...
best...dah pernah try buat sndiri..jadi juga la..

yatie chomeyl said...

mesti angin rindu kat yatie ni kan kak.......sebab tu makan makanan jepun tu hehe

Hamizah said...

sedap ye,kak yatiey..
xpernah pula saya cuba..

Lady Arween said...

suka suka..takoyaki...jusco ada jual..minta fish flakes lbh & mayo lebih..octopus tu..kalau makan california roll yang ada octapus pun..sedap...

~eiyra~ said...

sedap ek? ok nanti jumpa bleh try.. angin pasang kak?? ohohohooo bahaya tuuuu..

GreenJade said...

hehehe..errr bunyik macam saye nk dpt anak buah sorang lg jek kak...

kih kih kih

xpe..skali-skala tukau selera..saye nih pas raye trus xde mood nk mkn2..ilang 5kg dah nih uhuk uhuk

Sayang.Ibu said...

bahaya angin pasang kak.. kena cepat pi berubat... hahahahaaa... x pernah mkn tokoyaki tu.. sedap ek? kalo japanese food nih, suka sushi jer

afifazhanee said...

nah kak, ni video mcmana nak buat takoyaki
http://www.youtube.com/watch?v=W7WnZTZtE9U

dan yang ni pulak mcmana pro jepun golek2 kan takoyaki
http://www.youtube.com/watch?v=391zc--UiUM