Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, September 14, 2010

BUAT KUIH RAYA

Saya memang tidak membuat kuih tahun ini, tetapi apabila balik awal ke kampung. Kakak dan adik saya begitu gigih membuat kuih di kampung. Jadi saya pun tumpang sekaki. Saya adunkan sarang semut dan juga buat conflakes madu. Bila buat kuih, Qaisara dan Balkish sudah pasti teruja.


Qaisara mengacau conflakes dengan anggunnya.


Balkish juga mahu membantu, dah berebut-rebut jadinya.


Balkish ada tugas baru, mengaturkan cawan kertas di dalam tray. Tengok bukan main khusyuk lagi.

Sama-sama bekerjasama menabur chocolate rice di atas biskut.


Buat kuih conflakes madu, macam mana ada pula kuih sarang semut. Ha ha..sebenarnya selepas buat kuih conflakes, saya sambung buat kuih sarang semut. Anak-anak berdua ni pun giat membantu.


Kakak saya Mijah tanya, asal kuih kau macam ni rupanya. Macam-macam warna. He he..terpengaruh dengan si Tinie @ GreenJade lah ni. Dia pun buat sarang semut berkelar-kelar cam ni. Sebenarnya kalau ramai-ramai buat kuih seronok juga. Terutama bila ada anak dara kecil datang membantu dan mengacau.


5 comments:

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

seronokkan bila tengok anak2 seronok..

dlittlekitchen said...

a ah.. samalahh.. buat kuih raya dan derang sendiri yg seronok menjamu selera..

apa2 pon rasanye lom terlambat nk ucapkan k.yati n family SELAMAT HARI RAYA, maaf zahir dan batin..:-)

En iLham said...

seronoknye tgk 2 anak dara akak buat kuih raya
insyaallah nanti bakal mewarisi kepakaran bondanya. hehe

Rizziela said...

memang semangat bila ada anak dara membantu kan? tambahan plak si pembantu tu comel & cute mcm teta

GreenJade said...

hehe sakan anak2 dara sunti akok tu ..patut lah teta suke blk kg..ade geng baik punye hehe

owhh akok punye sarang semut lg segak..cun lak kalerful gitu..nmpk meriah & menarik gitu hehe:)