Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Friday, June 26, 2009

KENAPA DIA BANYAK RAMBUT!

Hari ini kami pergi lagi ke Sunway Lagoon. Membawa Bezya yang datang untuk summer holiday ke sini. Disebabkan beliau menghadiri kelas bahasa inggeris setiap hari kecuali hari Jumaat. Maka hari inilah dipilih untuk ke sana. Terpaksalah suami bersolat jumaat di Sunway juga..

Ini satu-satunya gambar umi yang ada dalam kamera ke Sunway kali ini.

Masa mula-mula masuk ke dalam Sunway saya bergaduh dengan pekerja di bahagian pemeriksaan beg. Kecoh sungguh minah seorang tu..membelek stroller Qaisara sehingga ke bawah dan terjumpalah dengan makanan Qaisara yang dibawa dari rumah. Kami bertengkar hebat, saya sebenarnya jarang bergaduh dengan orang. Tetapi sampai satu peringkat apabila makanan anak sendiri tidak boleh dibawa masuk. Anginlah saya. Dan tanpa sedar saya mengugut pekerja di situ.
"Kalau anak saya mati kelaparan, awak semua akan bertanggungjawab.."
Eceh..ceh..macam betul-betul aje. Tapi dua minggu lepas ketika kami ke Sunway, makanan yang dijual di sana memang tidak masuk ke tekak Qaisara. Qaisara memang biasa dengan makanan yang kami buat dari rumah dan dengan jasa baik seorang pemuda India, mungkin ketua di situ kami dibenarkan masuk bersama makanan Qaisara. Terima kasih banyak ya dik..kerana memahami.



Bila masuk, hujan pula mencurah-curah. Bezya ternampak seekor monyet mainan yang di jual di salah sebuah kedai di situ. Bukan main seronok dia lagi dan diminta belikan monyet tersebut. yelah..di Turki mana ada monyet. Mak aik..harga seekor monyet kecil harganya dalam RM65. Suami memang pandai, bila bab membeli barang-barang ni, dia akan cakap pada Bezya.
"You ask your umi!"
Bila sudah diminta, saya biasalah. Beli ajelah. Budak ni pun satu tak ada benda lain yang mahu dibelinya..monyet. Ha..ha.ha..

Banyak gambar yang kami ambil, bila belek punya belek yang banyaknya gambar Qaisara, baba dan Bezya. Gambar saya cuma ada satu sahaja. Apa tidaknya. Saya yang tukang mengambil gambar. Hari ini pembantu rumah saya sakit perut. Dia hanya duduk termenung sahaja di tepi meja.

Tapi ada peristiwa lucu berlaku. Ketika itu kami berada di dalam bilik air, bibik, saya dan Qaisara. membersihkan diri sebelum bersolat dan pulang.
Ada
seorang perempuan cina. Tiba-tiba keluar daripada tempat mandi.
I think this lady has lost her mind or temporarily insanity; she’s wearing nothing!. Dengan bahasa yang mudah..bertelanjang bulat.
Spontaneous my little girl Qaisara yelled!
“Hey..chok aib (memalukan), see bulu-bulu there!”
Jari Qaisara pantas sahaja menunjukkan pada that lady private part. Kami tergamam, perempuan cina tersebut terbeliak matanya mungkin marah dengan kata-kata Qaisara tetapi apabila dia melihat kami memandang ke arahnya dengan mata yang terbeliak, baru dia ada perasaan malu. mencecit masuk semula ke dalam bilik air!
Aduh..dapat tengok tayangan percuma. Cis bukan cantik pun!…Kalau esok-esok kami sakit mata tahu-tahulah apa sebabnya ya..ha.ha.ha..
Dan Qaisara pula mulutnya tidak berhenti bertanya..
“Bibik, umi kenapa perempuan tu banyak rambut kat pet-pet dia..”
Ha..ha..masa itu juga saya ketawa guling-guling… aduh..aduh..





19 comments:

-NuNa- said...

tau tak kak?? bile saya baca entry akak ni..macam baca novel2 akak..ilang rindu saya nak baca karya terbaru akak..:)

~Cinta Cukulet~ said...

hahaa..mungkin perempuan cina tu tak sedar kot..hehee

Lizabujang said...

salam kak.... hehehehe....ketawa guling2. kalau za ada kat situ mmg za mcm teta juga terus tegur....dah selalu jumpa incident ni...tp lelaki la yang salah masuk tandas perempuan di petronas.

Duke Luce Dell'amore said...

hahaha..
qaisara sgt jujur!hakhakhak..

jim yg baca pun ktawa guling2..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ujong2...gambar akak sekeping jer yer...hakhakhak :p

haiyo! biar betol pompuan cina tuh? mcm2 hal...

Liza said...

salam kak tak malu perempun cina,ketawa liza baca bila qaisara tanya pasal rambut tu...semoga kak sekelurga bergembira,anak tiri kak tu tinggal bersama kak ke?

umie said...

salam kak...Qaisara dapat tengok tanyangan percuma hehhehehe...

dayah said...

Salam Kak,
Uiiihh bahayanya? Mesti dia sebnarnya igt dia sorg dlm toilet tu.. adoii laa.. mcm2 ek orang ni

ibu aira said...

sian Qaisara.. kang tumbuh lak ketumbit kat mata dia yg cute tu.. hehehe...

since1990 said...

salam..ahaha..incident ni sebenanye biasa di tempat2 mandi.org cina kebanyakannya lelaki ataupun pompuan suke berbogel masa dlm bilik mandi yg disediakan...

Dandelion said...

salam kak.. saya silent reader blog akak ni sejak 2 3 hari lps. klaka plak baca entry kali ni. terpk pulak maybe yg berbogel tu org jepun. mmg dh budaya diorg biasa bogel2 aje dlm bilik persalinan or kolam mandi awam huhu

ain said...

hahahaha....qaisara...qaisaraaaa!!!!

tp betullah kak, kat sunway tu mknan dia cekik btg leher betul. last we all abis almost 100 just utk fries n fish n cips. giler ahhh. pas tu cek bag mcm imgeresen KLIA. tensen!!!!

yatie chomeyl said...

pompuan cina tu tak perasan ke or dia memang sengaja nak wat free show akak?

dhan said...

salam kak... biar betul perempuan cina tuh.. huhuhuhuu bleh plak camtuh..
saya cam terlopong jap n membayangkannya.. hahahahhaa... xdpt bayangkan mulut Qaisara tuh tanya itu ini.. hik3

Mrs.Sheikh said...

hahahah.... iskk erkk kalo qaisara leh jerit sy apatah lagi kak..tak dpt nak membayangkan....
budak2 ni sme dia nak tau kan...kekekekeke....:D

NORHAYATI BERAHIM said...

nuna..karya akak tak lama lagi keluarlah.he.he

CC..sedar tapi buat2 tak sedar..

Liza..yg siannya qaisara..pelik dia tgk benda2 cam tu..

jim..anak-anak kecil memang seorang yang cukup jujur, dia bercakap dgn apa yang dilihatnya..

nuar..rasanya pompuan cina tu habitlah..sbb anak2 dia pun semuanya mandi tanpa seurat benang..

Liza bezya..summer holiday 2 months, nanti baliklah dia ke turki semula..

NORHAYATI BERAHIM said...

umie..tayangan percuma yang menyakitkan mata..ha.ha

Dayah..dia tahu ramai orang, da habit kot..buat cam tu...

ibu aira..ha.ha..nasib tak kena apa2 mata si qaisara yatie..

since 1990, yelah orang cina, orang jepun memang begitu tapi tempat public yang ramai rakyat malaysia..ingat2lah.nanti orang masukkan dalam internet video lucah..marah le pulak..he.he

Dandelion, akak tahu santo memang kena mandi tanpa baju tapi ini memang cina malaysia, cakap cina campur melayu dgn anak2..he.he

Ain..yelah ain nasi gorengnya makan buat kita tercekik leher, bergaduh sungguhlah akak ari tu..sampai akak ugut keluar balik..Disneyland jepun pun tak cam tu..check sikit2 aje tau..

yatiechomeyl..free show rasanya tak ada siapa yang sanggup tengok..ha.ha..

Dhan..qaisara siap gaya2kan ngan baba dia macamana perempuan tu jalan lepas tu siapa letak tangan dia kat kelakang..baba that women so many bulu2 here..keh.keh..aduh teta2

dhan said...

hahahaha... xleh tahan saya... dah tergelak besar dah...

kakyong said...

kak, tak menahan daku menahan tawa ni....

so, apakah jwpn genius akak kpd soklan qaisara itu?