Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, June 15, 2009

BALLY DANCE..



Wah tajuk mengancam sungguh. Ha.ha.ha..Sudah beberapa hari saya komplen dengan suami. Saya dah gemuk terutamanya bahagian hip dengan lengan. Ada baju yang sudah mula ketat. Dan baberapa hari yang lepas suami memberitahu saya. Jom mari saya ajar awak bally dance. Ha..ha.ha..lucu bukan bunyinya. Tetapi suami dengan perutnya yang lebih sikit dari perut saya mula melakukkan bally dance. Bila melihat dia menari walaupun tanpa music saya tertarik juga. Qaisara pun bukan main serononk mengikutnya..



Belly dance adalah tari perut yang berkembang sejak lama di kawasan timur tengah. Dikenal sebagai tarian oriental yang hanya dilakukan oleh kaum wanita untuk menyambut upacara kesuburan atau persiapan pernikahan dan juga dijadikan moment untuk mengoda lelaki.
Belly dance menunjukkan kesensualan, kecantikan dan kelembutan seorang wanita pada setiap gerakannya diiringi muzik. Gerakan Belly dance ini sangat energik dan menarik. Mengajak tubuh, fikiran dan semangat dari setiap wanita untuk mengetahui dan berasakan kekuatan daya tarikan dalam diri.

Ada banyak kesan dari melakukan belly dance ini.





dengan latihan Belly Dance iatu :
  • 1. Dilakukan 15 – 30 minit akan boleh melatih daya tahan fizik (cardio/endurance)
  • 2. Merupakan latihan low impact yang sangat baik
  • 3. Meningkatkan kewanitaan, ke-sensualan dan kecantikan dari dalam diri seorang wanita
  • 4. Menaikkan kekuatan, kelenturan, keseimbangan dan kelincahan pada otot-otot bahagian perut, pinggang, panggul dan kaki.
  • 5. Meringankan ketegangan dan kekakuan tubuh
  • 6. Dapat bergembira dan menenangkan fikiran
  • 7. Sesuai untuk semua umur, semua ukuran, semua bentuk dan semua suku bangsa
Ini tarian untuk mengurangkan lemak dilengan. Kata suami, cuba buat macam petik buah mangga atau buah durian. Ahh..buah durian.? Mahu dihempapnya kepala kita..keh.keh. Mentang-mentang suami suka makan buah durian, dia ingat buah durian itu boleh dipetik-petik. Rupanya selama ini dia tidak tahu yang buah durian untuk memakannya terpaksa menunggu buah itu gugur..ha.ha.ha



16 comments:

Marzalina said...

adooii kak NB..pagi2 lagi dah buat intan ketawa..haha =)

umie said...

hehehe..klakar la suami kak yati..nak petim uah durian? dah la tinggi, nak kena panjat lagi tu...

♡ Eibu June's ♡ said...

salam yati...
pagi2 baca n3 nie senyum jerk...
tapi tak salah kita mencubanya...hahahaha
almaklumlah badan sudah semakin rancak naiknya...huhuhuhu

ain said...

hihihi...belly dance ekh..??? kalau saya buat agaknya, mau pecah perut laki ketawakan. tak de sensualnya dah, yg ada xtra lemak aje.kihkihkih

~:|:sara:|:~ said...

stuju dengan ain..hehehe..tak buat lg pn dah dpt imagine cmne..hu³..
lawak².. ;)

Lily Haslina Nasir said...

salam kak yati,
kengkawan kita sekarang ramai yg gila masuk kelas tarian gelek ni.
kata diaorang bagus pejalkan balik otot perut.
tapi kita tak tergamaklah nak join...

emm, jom ajak tuan seyyit petik durian kat kebun abang seli

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

senyum di pagi hari entry nih tau...

oh kesensualan betol...keke :D

idasm said...

akak.. ida sengeh baca entry ni. mmg lawak gak part petik durian tu.. hehe.. tp at least dia peka, tau akak suka makan durian...
tapi kan kak, belly dance ni mmg byk manfaatnya. kita yg menengoknya pun asyik aje.. hehe.
ida ada rakam belly dance kat klcc beberapa tahun lepas.. nanti boleh upload kat blog ida sebagai kesinambungan entry akak ni kan... apa kata akak?

Duke Luce Dell'amore said...

hahaha..
hebat suami akak,,leh wat belly dance & nk petik durian..
jarang dibuat owg kt cni tu..
hikhikhik..

MyHasla said...

wah kak yati belly dance! lepas ni akak ngan husb akak boleh bukak kelas belly dance lar pulak. ;)
kalau tgk dancers yg buat belly dance ni memang menarik... and kita pulak rasa penat bila menengoknya. kena betul2 ada stamina.
\

hanisa said...

wah!! nak blaja jugak..

asfa86@blogspot.com said...

wahh mari kak yati kita dua menari..macamana rupa liza n kak yati ya bila menari...kha..kha...

NORHAYATI BERAHIM said...

jom intan..kita gelek2 pagi2 ni..ha.ha.ha

umie..manalah suami tu tahu pasal pokok durian, tahunya makan ajelah..

ibujunes cubalah..yatie da sakit perut pulak asyik mencuba tau..

ain jangan buat seseorang, ajak suami sekali dgn anak2 baru meriah tau..

NORHAYATI BERAHIM said...

sara..buat dalam rumah..tak siapa nampak pun..buat anak beranak le..he.he

lily..bally dancer ni..ada artistiknya..cuba buat depan che lan apa komen dia..keh.keh.

nuar..kalau nuar buat bally dancer ni..bertambah machola nuar tau..ha.ha

ida..boleh letak video tu.nanti kita sama2 tengok..seronokkan tengok..

NORHAYATI BERAHIM said...

jim..setakat goyang perut semua orang buat, tapi perut boleh flat sbb bally dance jarang orang boleh buat..jom kita cuba jim..ha.ha.

Hasla yelah..mesti ada stamina yang betul2 mantap..macam kita 10 minit da penatkan..

jom hanisa..sama2 belajar

ha.ha.ha..liza, nanti kalau kita jumpa kita cuba ya..

kakyong said...

lucu plak baca entri ni..
noleh lah nanti saya bertari gelek dgn anak2... ;)