Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Friday, June 19, 2009

JOM BUAT SARAPAN PAGI.

Sempena hari bapa ini, sesekali apa salahnya kita bertukar selera ketika bersarapan pagikan. Jom kita buat merjemic atau sup kacang untuk bapa/atau suami. Di turki sarapan ini memang terkenal, bahkan di kebanyakkan restoran sup ini sentiasa ada di waktu pagi. Ianya di makan dengan roti. Sup ini tidak membuat kita mengantuk tau..

Kacang dal putih sebanyak 200grm. Kacang ini saya beli di kedai Iran yang banyak di jalan Ampang. Boleh juga kalau mengunakan kacang dal biasa. tetapi kacang dal putih ini agak lembut. Rendam semalaman

Lada putih dan garam. Garam tidak ada di dalam gambar ya!

Dua biji kentang yang disagat halus.

Rebus kacang dan kentang yang sudah disagat sehingga lembut.

Selepas kacang dan kentang lembut. Blend sehingga hancur.

Kacang yang sudah dikisar, dimasak diatas api yang perlahan. Masukkan garam, lada sula dan kalau suka perasa letakkan sedikit perasa..

Hidangkan dengan perahan limau dan makan dengan french loaf.


Ini kredit yang diberi oleh suami dan Qaisara..ha.ha..

9 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pasni kuar buku resipi lah kak...projek terbaru akak, Resipi Makanan-makanan Mediterranean nukilan Chef Norhayati Berahim...

ngeee :D

Duke Luce Dell'amore said...

hihihi..
comey je tgn qaisara tuu..
hahaha..

that soup nmpk cam cream of wild mushroom soup je...menyelerakan..yummy!

ain said...

hihihi...kita pun nak thumbs up gak le!!!

asfa86@blogspot.com said...

wahhh kak yati nak cuba ni..sedap nampak..

yatie chomeyl said...

mcm cedap resipi nih...sesekali beralih selera ok gak..tggu habis pantang leh la try resipi ni ;)

Lily Haslina Nasir said...

kak yati.. terkezuttt nengok gambar tangan pak seyyit. ha! ha! ha! adib yg ada kat sebelah ni pun ketawa kekeh kekeh!

kakyong said...

kucing kepala kunin tu buat saya terkejut jap.. kehkehkeh..

wah dah byk dah resepi turki kakyati kongsikan ni.. sup ni mcm senang nak buat ni.. bhn2 pun senang dpt, cuma nak cari kacang dal jer.. boleh lah ubah selera anak2 nanti.. mekasih kak.

ohyer, ari tu saya dah buat kacang botak, ikut yg kak yati bg resepi tu.. saya ade masukkan entri dlm blog..
tp lepas tu muka saya naik jerawatr sbb dok adap kacang botak tu jer... ;) dah 2 minggu ni jerawat ade lagi yg kuor... huhhhuuuhh..

NORHAYATI BERAHIM said...

nuar..wah2 kau mengata akak ya..ha.ha.h

jim mesti lebih tau pasal sup ni..awakkan chefkan. sup ni simple tapi sedap...

ain..cubalah..makan dgn roti..utk diet bagus ni..

Liza..cubalah buat..bukan nampak..tapi memang sedap..

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie..
cubala sesekali makan yang ringan2kan..

Lily..huwa..ha.ha.teringat muka si adib yang naughty teramat tu..rasa nak cubit dia..

Yong..makan aje yong, tak payah fikir2 jerawat ke tidak..bukan orang nak pinang lagi ke..ha.ha.