Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, August 11, 2011

PEREMPUAN BILIK PINK

Masa di Disney Paris Teta mahukan pakaian princess berwarna kuning ini dan saya rasa sangat pelik. Jadi saya tidak belikan...


Semalam saya menonton telivisyen dengan Qaisara. Channel Disney.
"Hey..tak malunya, perempuan tu letak kepala dia kat lelaki itu.."
Baru sahaja saya berbaring depan telivisyen Qaisara sudah berkata begitu.
"Mereka suami isteri tak Ta, sama macam umi dengan baba?"
Jawab saya. Saya baru menonton ketika itu dan kurang jelas dengan jalan ceritanya.
"Hesy mana boleh umi. Dia orang muda lagi.."
"Habis orang muda tak boleh kahwin. Teta pun boleh kahwin.."
Gurau saya sengaja mengusik dia. Ketawa Teta dengan kata-kata saya.
"Umi tahu tak yang perempuan itu bilik dia warna pink. Perempuan yang suka pink dan ada bilik warna pink biasanya tak kahwin lagi"
Aik ..ada ke macam  tu? Tapi fikir-fikir betul jugakan?
"Iye ke sayang?"
"Iyelah umi. Biasanya orang dah kahwin mana ada bilik pink." yakin sungguh Qaisara bila bercakap.
"Kenapa pulak macam tu?"
"Ingat suami dia sukakah warna pink? Umi pun mana ada bilik umi warna pink. Mesti baba pening kalau bilik warna pinkkan.."
Ha ha ha saya sudah ketawa dengan bibik. Hmm..budak-budak memerhati dengan cara mereka tetapi kadangkala memeranjatkan kita.

8 comments:

Leeza said...

salam kak...rindu dengan teta. ada saja cerita si teta yang buat saya ketawa hahahaha...saya setuju dengan pemikiran teta sebab lelaki biasanya tak suka bilik warna pink. :)

adriea said...

hahaha.. btl kata teta kak.. sbb suami saya xnak tunaikan permintaan saya yang nakkan bilik warna pink.. sbb masa bujang dlu mmg bilik saya warna pink jugak.. hahah teta yang bijak..

CuteOven said...

tapi bilik saya warna pink dan ungu ... hubby tak kesah pun...

Zana S said...

hahaha! clever girl! jawapan Teta tepat benarnyer... :D

NB KARA said...

Za dalam cerita tu bukan sahaja bilik pink, cadar, tilam, comforter semuanya shocking pink..ha ha ha

adreia, betullah tu suami akak suka warna cokelat atau warnah tanah..kita punkan..

NB KARA said...

cute oven, walau bilik warna pink dan ungu rasanya taklah satu bilik itu warna pink, selipar pink, bag pink..almari pink..ha ha ha

Zana..itulah, dia tahu dia budak2 dia suka pink..orang tua macam kita walau suka pink tapi taklah semua shocking pink..

aida said...

Teta ni mesti ada idea dan sungguh observant. Ai Likee..

liyana said...

betul ape ckp teta tu...hehe