Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 1, 2011

TAHUN BARU CINA



Seperti biasa setiap tahun, saya akan memberi jiran cina saya kuih raya atau pun pokok limau perhiasaan sempena tahun baru cina. Ada beberapa jiran cina yang saya rapat.  Jadi jiran saya akan memberi kami buah limau sebagai balasannya. Petang tadi uncle sebelah rumah memberi sekotak limau dan saya letak di atas meja makan. Suami saya memang amat sukakan limau mandarin, seingat saya sudah 3 kotak limau mandarin yang dimakannya sepanjang tahun ini.
Apabila balik malam tadi, suami pun pun membuka kota limau tersebut dan mengambil beberapa biji limau dan di letak dalam pinggan.
"Baba..baba wait baba..wait.."
Qaisara menegah babanya dari mengopek dan memakan buah limau mandarin. Sudah pasti si baba amat hairan sekali kenapa Qaisara menegah dia makan sambil membelek-belek kotak limau tersebut.
"I dont think this halal baba.."
Qaisara berkata sambil mengelengkan kepalanya.
"These only fruits canam (janam/sayang)"
"But you see, all writing in chinese baba.."
Qaisara masih tidak berpuas hati. Tak habis kotak diperiksa, dia memeriksa buah limau tersebut.  Saya sudah tersengeh-sengeh.
"I cant find halal logo baba.."
Sekali lagi Qaisara seperti bersungut sahaja. Suami pandang saya sambil mengecilkan matanya, seolah-olah berkata "youlah punya kerja ni!" dan saya dengar suami terpaksa berhempas pulas menerangkan pada Qaisara itu hanya buah sahaja. Buah tidak perlukan logo halal kerana dia mempunyai kulit. Saya dengar Qaisara bertanya bermacam-macam soalan dan saya sudah cabut lari naik ke atas. ha ha ha..


9 comments:

kira kekuri said...

bestnya dapat limau selalu :DD

Balqis Nazid said...

ha..ha... its so funny kak...
when she say something
Oh..my god so cute ha...ha...

sayasukamerapu said...

qaisara mmg cerdik. otak selalu berfikir. saya suka layan budak yang byk tanya. suka dgr apa yg dia nk cakap. suka tgk mata kebil2 bila menanya soalan. suka :)

Zila said...

My youngest pun mcm tu sampaikan kakak2 dia kata "jom kita pe beli sticker halal bu, letih nak jawab soalan adik ni"....hahahaha...kelakar tapi bagus jugak keprihatinan macam tu dalam keadaan sekarang ni. Bagus Qaisara..so cute & prihatin!..boleh geng dengan kakak Nuraini.

marinahunny said...

hehehehe abih la semua makanan di cari nye logo halal tu hahahha tp bagus lah kak, even dia tak brp phm pun tp asanya dia sudah tau..

kakyong said...

hahahha... letihnya nak explain.. mujur la fikri belum into this lagi...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mesti duk mengajar nak makan sesuatu kena tengok dulu logo halal ada ker tak..hehehee

GreenJade said...

hahaha pandai akak ngelat yeah ;)

ekekeke

Sitisifir10 said...

hehehe...teringat uwaiys saya...kat rumah kami, kalau minum susu kami beli dari pejabat haiwan so takde cop bagai...so bila balik kampung terpaksa gantikan dengan susu segar dalam kotak dan dia tak sudah2 pertikai kenapa makan susu cina?? wuuwuwuwuwuw