Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, February 5, 2011

KUIH PAU KAMPUNG


1 kati tepung gandum
1 paket raqi kering/mauripan
Air secukupnya
Garam.
masukkan kesemuanya kemudian uli hingga menjadi doh dan simpan sehingga tepung naik dan ringan.


Inti
1 biji kelapa muda yang diparut
gula melaka/perang
kacang hijau 3 sudu/direbus (pilihan)
Campurkan semua bahan dan masak di dalam api yang perlahan.

Cara membuatnya.
Apabila tepung sudah naik,  gentel menjadi bulat dan isi intinya.
Kukus selama 10-15 minit
Boleh dihidangkan

7 comments:

Nanak said...

saya suka makan pau!

dlittlekitchen said...

ermm.. sedap sedap sedap.. TQ bg idea.. menu tuk minum petang harini.. lama da x buat pau.. :-)

Azwani said...

nti bolehla buat..nampk macm tak susah sangat.
Petang2 macam ni teringin plak nak makan tapai ubi gara2 baca novel akak tu..emm tapi sedap ke makan ngan susu...akak punya idea memang selalu kreatif, tapai pun dimakan dengan susu. apa kata lepas ni akak letak resepi macmna nak buat tapai ubi plak..hehee

kakyong said...

hari tu opahnya (makbonda saya) antor pau ni ke rumah.. anak2 pakat makan inti jer... huhuuuu...

idasm said...

mcm senang aje kak....

SyuQ said...

saya suka pau kampung. lagi-lagi kalau yang inti kaya. pau kampung ni, walaupun kulitnya keras berbanding pau segera tapi isi dalamnya gebu

Mama Nazhan said...

MCM JANJI2 JE...masa kak yati update ngan pau kpg ni... saya dok borak2 ngan member opis masa sarap kat cafe...kalau ada pau kampung kan best...
rajin semakin rajin kak yati kite ni menynsing lengan di dapur yer...hahaha