Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, August 26, 2009

PLEASE DONT ANGRY ME!

"Umi please dont angry"
Apa jugalah si Qaisara ni, dengan tersengeh-sengeh dia datang pada saya. Memang sejak akhir-akhir ini perkataang angry sudah menjadi mainan bibir si Qaisara. Kalau saya marah dengan dia, dia akan jawab.
"Why you want angry me.."
Kalau dia buat sesuatu dibelakang saya, bila saya tanya dia kenapa dia hendak buat sendiri dan tidak suruh saya atau bibik membuatnya, dia akan menjawab pantas.
"I scare you angry me.." keh..keh..
Hari ini pula dia datang dengan muka tersengeh-sengeh meminta saya jangan memarahi dia.
"Kenapa?"
Tanya saya. Teta menunjukkan rambutnya yang bergulung-gulung sambil tersengeh-sengeh.
"I told you don"t eat chewing gum..bla..bla..bla.." saya sudah membebel sambil cuba menanggalkan gula getah daripada rambut Qaisara..
"Auwah..auwah..umi sakitlah."
"Ya..rasakan, umi dah berkali-kali cakap jangan makan chewing gum. Degil...mana dapat chewing gum ni.."
Geram sungguh saya, bukan sekali dua rambut si Qaisara melekat dek gula getah acap kali. Menyebabkan saya angin satu badan. Dia mula makan gula getah apabila Bezya datang bercuti ke sini, gula getah memang biasa di makan di Turki, orang tua-tua pun makan . Tetapi beza gula getah di sana tidak begitu manis seperti di sini.
"Dah berapa kali melekat macam ni. Esok-esok botak kepala ini asyik kena gunting sahaja." saya sudah membebel. Tidak ada cara lain saya sudah mengambil gunting.
"Botak macam baba umi ya.."
"Yalah..botak macam baba mau ke Teta?"
"Tak apa, baba botak-botak pun handsome.." ha.ha.ha..saya nak gelak guling-guling mendengarnya. Memang bagi Teta, tidak ada orang lain dalam dunia ini paling handsome selain babanya. Tak percaya, cakaplah..orang itu orang ini handsome, dia akan cakap dengan selambanya..
"No..his not handsome, my baba is handsome man..."
Rambut Qaisara yang terpaksa saya korbankan kerana tidak ada cara lain, dia memang tidak suka rambutnya diikat, jadi agaknya bila dia mengeluarkan gula getah dari mulutnya, gula getah tersebut terkena rambutnya. Semalam satu botol gula getah saya buang dalam tong sampah...


22 comments:

umie said...

hehehehe..habisla rambutnya kak..nasib baik x tertelan gula getah tu...

Marzalina said...

alahai kak..sayangnya rambut qaisara kena korban sebab gula getah hehehehe..qaisara ni pandai betul ya..dia puji bab dia sorang jer hahaha

ain said...

saya pun angin gak bila anak2 mkn chewing gum. rambut wani pun 2 3 kali gak kena potong sbb terlekat gula getah. x tau lah mana dpt gula getah pdhal dia org tau chewing gum is a big no no in the house.

psst...sian rambut teta lawa2 kena potong.huhu

yatie@smaya1709 said...

alahai ....ish2 ....ha tau la....sayang nye rambut teta....budak2 ni kan memang degil...kite pun memang chewing gum ni forbiden sangat2 lah....
tapi kak kalau tak silap ade cara nak lekap benda tu dari rambut....nanti kite cuba revise balik ape yea...sian teta....

Kish said...

salam ramadhan n salam singgah kak yati (^,^)

walla~ sygnye rambut tu! da la ikal mayang... huhu. isk2.. ni kish nak try imagine, mcmmane la agaknye muke teta yg comey tu kalau dia xde rambut ye.. he he. *Sengeh nakal*

Nadiah Sidek said...

hehe..kelakar la qaisara ni..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kahkahkah...dah mcm gadis remaja gtuh qaisara ngunyah2 chewing gum =D

senaman muka tuh kak, awet muda...kikiki =D

~:|:sara:|:~ said...

abeh le rambut cantik² kene gunting...jgn smp bertobek udah le...hehe

Noorhodza said...

NB... ada cara lain nak tanggal kan getah tu actually hehehe... sayangnye rambut dia.. Dulu anak selalu gak gini, saya ambil minyak masak, tuang kat tempat tuu... biarkan sekejap, senang nak tanggal lepas tuu atau pun ambil ais batu... ehhee biar kan kat rambut tuu... getah tuu akan jadi keras, senang nak tanggalkan... cuba ler... may b next time bole membantu, tapi kekadang menjadi, kekadang kena sabar tuang banyak ckit minyak tuu...

dhan said...

kak yati bagus petua kak hodza tuh.. lain kali kalo teta makan chewing gum xpyhlah potong... sayang... comey sgt rambut dia... :)

ibu aira said...

alah sayangnya rambut teta kena potong! huhu...

Leeza said...

salam kak..,,hehehehe. sian teta. Lain kali jangan sampai ada saki baki chewing gum kat rumah. Teringat kisah lama za dulu, rambut kena gunting pendek2 gara terlekat dengan gam perahu, abang saya baling n landing atas kepala. Nasib masa tu belum masuk sekolah...mana nak bawa rambut macam GI JOE. uwaaaaaa.

Intanaziela said...

kesian Teta...nasib sikit je rambut yang terkorban...

Hadif puas merayu kat mama dia ni nak makan chew gum..tapi tak dapat...hahahahhaha

Duke Luce Dell'amore said...

ya ampon!Bdk bijak tu mmg pndai berkata2...

pasni akak kene perhatikan die slalu..supaya die xmkn chewing gum lg..klu tak,xlama lagi Teta jd botak ler..
kikikiki..

eh??Teta xposer!larikkk!!

sofi said...

yati, rambut teta yang kerinting tu ingatkan saya pd rambut anak saya masa dia besar teta dulu. macam gitu juga keadaannya.

yg herannya, bila dah besar (skrg dia 16 + tahun), dah jadi lurus lak rambut tu!

agaknya, masa dia kecik ari tu saya dok gunting rambut dia sbb melekat chewing gum, mcm teta, tak?

tapi..don'angry me, aik!

comel le ayat tu!

cheerio.

ida_nardiel said...

Anak kak Yatie ni dahlah comel dah tu kelakar pulak!

NORHAYATI BERAHIM said...

umi..kekadang dia telan juga rasanya, nak marah kakak dia makan, lepas tu dia akan tanya..why she can eat, i cant eat..pening2..ha.ha...

intan biar dia rasa, lama2 rambut dia ilang.he.he..

ain..memang patut kita anginkan..tak apa rambut dia banyak..biarkan..

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie..memang macam2 cara da buat, letak minyak kelapa makin teruk jadinya rambut dia..senang dari merebak2 potong aje..

kish..dia kecil2 dulu botaklah kish..ha.ha.ha

nadiah..teta memang cam tu, pening2

nuar..tak lagi remajalah si teta, siaplah..esok2 silap2 bergayut kat tel le pulak..ha.ha

NORHAYATI BERAHIM said...

sara..tak apa..esok2 boleh tumbuh balik..

noorhodza thanks, yang minyak tu da cuba letak minya kelapa, tapi tak jalan chewing gum..tapi yang ais tu tak pernah cuba..

dhan..the moral of story tak payah makan chewing gum lagi..he.he

ha.ha.za gam lagilah dahsyat ka, macamana le rupa ko masa tu..ha.ha

NORHAYATI BERAHIM said...

ha.ha..jim rasanya dia botak tetap menawan kot jim..ha.ha.dia cakap mana boleh pose, susu siapa nak minum? he.he.

sofi ye ke..tapi Teta ni mak2 sedara sebelah suami memang rambut dia orang begitu, qaisara banyak genetik baba dia..

NORHAYATI BERAHIM said...

intanaziela..jangan bagi hadif..nanti abis rambut hadif yang handsome tu..ha.ha..

ida..nakalnya pun boleh tahan..

ibu aira/yatie..tak apa nanti tumbuh balik..rambut dia memang nak kena potong dah..

GreenJade said...

hehe notti2 manje gitu Teta nih..mmg petah & bijak anak dare akok nih hehehehe

syg nye rambut kna korban..btol kak ..lumur dgn minyak.sy pon sll gak remove chew gum dr rambut anak buah :)