Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, August 9, 2009

KASUT TETA

Sejak akhir-akhir ini anak dara saya cukup gila dengan kasut yang ada bunyi tap..tap..tap. Setiap kali lalu di kedai kasut atau ke Tesco, dia akan mencuba kasut-kasut ini. Ada bunyi tap..tap..tap..tak kasut ini. Selain kasut tap..tap.tap..dia sukakan kasut yang sedikit bertumit, kata dia bila berjalan boleh gelek-gelek (berlenggang lenggok). Parah anakku!

Ini kasut dibeli di Tesco. Teta tidak pernah mengira kasut itu daripada brand apa. Asalkan bunyinya tap..tap..tap atau ada sedikit bertumit supaya bila berjalan boleh berlenggang lenggok.

Ini kasut dibeli di Turki. Tak ada bunyi tap..tap..tapi dia suka sebab cantik kata dia. Macam kasut bally dancer sahaja. Mula-mula saya tengok kasut ini, benci sungguh saya.ha.ha..

Kasut ini beli di Melaka. Saya belikan tiga pasang yang sama, satu untuk Balkish dan satu lagi untuk kakak sepupunya Alin.


Dia paling suka kasut ini, tapi tapaknya agak licin. Sebab itu dia jarang memakainya, saya perlu betulkan tapaknya. Dari Bata..


Ini saya beli di Genting. Brand Soda. Suka sangat-sangat kerana agak tinggi dan bila berjalan dia boleh berlenggang lenggok.


Ini dibeli di Petaling street. Kasut ini khas untuk berjalan ke rumah Mami Ah Kua...he.he..

Sebenarnya kasut Teta memang banyak, dalam sedar tak sedar dia ada berpuluh-puluh pasang kasut. Tidak kira dari harga murah atau mahal. Saya sendiri tak punya banyak kasut, sebanyak Teta. Ada saya sedekahkan dan ada yang saya simpan di dalam beg.

17 comments:

Leeza said...

salam kak.....
that day za ke rumah memang banyak kasut teta. Ini baru sedikit dan terbaru....waaaaaaa, teta ni hebatlah. taste dia pun fantastik, semua pilihannya cute2 dan cantik.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

yg pasti semuanya pink lite2 jeh kaler dier...kikiki...qaisara ada2 jer keletah dier =D

dhan said...

k.yati... tia yang kecil tu pun dah byk kasut.. apatah lagi si teta tuh...
kasut budak2 memang cantik2... kengkadang lagi cantik dr kasut org dewasa...mana tak mak-mak teruja nak beli... hehehehehe

puteri_kebayan said...

teta oh teta...
majoriti pink!

ibu aira said...

wah teta kecik-kecik dah banyak koleksi kasut. mengalahkan anak dara yang dah membesar.. hehe.. tak lama lehlah dia meniaga kasut ngan mak dia pulak...

Duke Luce Dell'amore said...

YA AMPON!!
byknye koleksi kasut Teta..

jim pun xde koleksi camtu tau..jelesnya kt Teta..wawawa..
kasut2 tu comey2 blaka plak tu..

pandai anak akak bergaya ye??sape r yg ngajornye tu??

ain said...

wah tetaaaaaa...boleh bukak kedai kasut seh!!!

psst...suka tengok kasut teta yg beli kat turki tu. so girlish!!!!

psst...semlm beli ABBM, berjaga sampi kol 1pg nak baca. kena sound ngan hubby baru tido.hehe

yatie chomeyl said...

amboiii kasut teta byk mcm kasut erra fazira hehehe. cantik2 plak tu, jangok teta nih

*jangok = bergaya (bhs qelate)

dayah said...

Salam Kak Yati,
Wahh banyaknya koleksi kasut pink teta.. miss teta pinkies hihihihi

pearl said...

Salam Kak Yati ?
wah ! Banyaknya koleksi kasut teta?
Semuanya pink Dan comel2 belaka....

GreenJade said...

wahhh meriah byk nye kasut teta ngalahkan koleksi kasut keje auntie lak eh.. :p

taste yg mmg mables & malatop latop gitu hehe

airina said...

kasut yg Bata tu mmg sgt comei hihihi

NORHAYATI BERAHIM said...

ZA..yelah kasut anak daraku ini memang banyak, boleh lawan imelda marcos..keh2

nuar..ada warna lain pun tapi yang tak tinggilah..keh2

dhan, itu sudah semestinya..masa kita kecik2 tak dapat pula pakai yg cantik macam tu aik..

NORHAYATI BERAHIM said...

puteri kebayan, sebenarnya muak juga tengok pink ni tapi dia tak mau warna itam le pulak..

ibu aira..qaisara patang nampak kasut cantik, kadangkala tak terlayan..

jim..nak pakai ke kasut macam tu..ha.ha.siapa lagi kalau tak uminya yang mengajar..keh2
.

NORHAYATI BERAHIM said...

ain..masa dia nak kasut tu, tension sungguh akak, tapi dia pakai dengan bangganya..keh2..
layanlah laura dgn Adam poyo tu..ha.ha.

yatie..teta sentiasa jangok..dia akan pilih semua baju2nya..

salam teta..dia memang suka kasut pink...baju tak kisah..

NORHAYATI BERAHIM said...

ain..masa dia nak kasut tu, tension sungguh akak, tapi dia pakai dengan bangganya..keh2..
layanlah laura dgn Adam poyo tu..ha.ha.

yatie..teta sentiasa jangok..dia akan pilih semua baju2nya..

salam teta..dia memang suka kasut pink...baju tak kisah..

NORHAYATI BERAHIM said...

pearl..anak seorang..layaaannn..

Tini, nak ke ko pakai kasut warna pink..ha.ha.

airina..comel tapi licin sikit..