Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, August 25, 2009

JAMU MATA YE..KEKAWAN..

Bertempat di hotel Shangri-la telah diadakan majlis menyambut kemerdekaan dan berbuka puasa yang dianjurkan oleh kedutaan Turki, semalam. Suami mengajak saya ke sana tetapi saya menolak berkali-kali. Entahlah..saya memang tidak gemar ke majlis-majlis yang sebegini kerana ada alasan yang tertentu terutamanya bulan puasa. Yelah..tahulah bulan puasa, mengejar makan di hotel banyak perkara yang terpaksa kita tinggalkan sedangkan Ramadhan hanya sebulan belum tentu tahun hadapan kita bertemu semula di Ramadhan akan datang (bak cerita Anuar Kamarudian..Ramadhan terakhir..he.he).

Pihak kedutaan Turki yang meyambut kedatangan tetamu.

Salah seorang CEO kenalan baru suami yang berasal dari Amerika dan isterinya dari Taiwan. Saya suka sekali tengok cara mereka berpakaian. Sedangkan menurut suami ada tetamu perempuan, Islam, di bulan puasa datang dengan baju bertali halus..

Imam baladi dan cacik antara yang dihidangkan di majlis ini.

Deretan pencuci mulut dan buah-buahan.

Antara tetamu yang hadir.

Deretan manisan, puding beras dan juga sejenis baklava.

Jamu mata ya..bulan puasa ni..

Tidak ketinggalan kebab, aiskrim (nampak ice-cream man aje..ha.ha) dan deretan roti Turki.

Sebenarnya jangan terpedaya, saya bukan pergi pun. Suami yang ambil gambar ini dan suruh saya letak di dalam blog. Sebelum ke pejabat tadi, berkali-kali dia pesan. Letak dalam blog tau..balik nanti saya nak tengok. Huwahh..ha.ha.ha. Dan tidak menghampakan Encik Seyit Kara, saya letaklah. (pandai pula dia guna kamera, selalu kalau ambil gambar..madang aje tak jadi..he.he..)

13 comments:

Zilla said...

Salam Kak Yati,
Alamak!!! Best nyer semua makanan tu, memang untuk jamuan mata betullah....Kalau tak hengatkan kerana puasa.... hai....tak taulah!!!

sofi said...

salam yati,

ewah...nampak sedap eh makanan tu sume.

jamu mata, jamu perut,
terus leka, terawih pun tercabut

sorile, lawak aje.

ada ke antara makanan tu yang yati boleh masak? kl ada, boleh share resepi, kut?

cheerio.

Sayang.Ibu said...

wahhh..sedapnya kak yatiiiii.. kat johor nih kan tak ada restoren turki.. nampak sedapp je makanan turki nih...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wah makanan pun hebat...imam baladi...mujur bkn imam mahdi...ngeee =D

akak bacer yer cerpen tu...maceh2...malu2 dah ni...ngeee =D

GreenJade said...

uhuhu kejam akak kejam..!godaannnn..dugaannn..uhuk!

puas mata rabun2 ayam ku ini melilau2 nengok makneka makanan tuh..seb baik xde di tmpt kejadian..tdk kalu..kompem x akan dibawa ke mejlis lg hahahaha :p

ain said...

laaaaa...ingat akak pun join sekali. tp byk betul mkanan kan. memang terbongkang kekenyangan le pas mkn.

Duke Luce Dell'amore said...

akak,jim rs,suami akak saja sabotaj pic2 akak klu die snappy tu..kikiki..guwau je..jgn kejar jim ngan wotan lg..tatot!

btw,sumer mknn tu nmpk cam sgt sedap!ADOI!!berdondang sayang perot jim ni!

ida_nardiel said...

"Madang"....kak yati tu perkataan yang biasa orang melaka selalu guna tau....

salam ramadhan kak

Nadiah Sidek said...

dlm byk2 mknn tu..sy terpikat dgn aiskrim je (mmg suka aiskrim)..ehe..

fieyra said...

Salam kak norhayati..sye dh lama jd silent reader blog kak norhayati..sgt menarik.apalagi baca tentang teta yg cntik dan petah ckp.salam ramadhan dan salam kenal...salam pada teta yg comeyyy ye!!

Love,
Fieyra.

NORHAYATI BERAHIM said...

Zilla..sabar2..puasa ni nafsu mata aje yang lebih..bila da berbuka makan pun tak banyak manakan..

sofi..ha.ha..resipi..imam baladi mungkin bolehla masak..tapi itu masakan terung..tapi terung masak pajeri lagi sedap..he.he

sayangibu..masakan turki kalau da lapar sangat bolehlah makan..kalau tidak..makan nasi ngan sambal lagi sedap..he.he

NORHAYATI BERAHIM said...

ha.ha.ha..nuar, ya mujur bukan imam mahadi ya..akak baca hari2 cerpin nuar..dan analisa dari jauh..he.he.

Tinie..jamu mata aje..tengok2..apa yang patut ya..he.he

ain..tak kuasa nak join, hari2 berbuka diluar malaslah..hari ini pun terpaksa keluar...

NORHAYATI BERAHIM said...

jim..ha.ha..ko mengata suami ku! Entah-entah jim bukan dia yang ambik, ada orang tolong ambik kot.siapa tahu..keh.keh..

Ida..madang tu ada dalam kamus dewan tau tak dik!

Nadiah..aiskrim turki memang sedap..lebih sedap daripada aiskrim yang pernah akak rasa..ice-cream man tu..dia buat sdr..pakai manual

salam fieyra selamat menyambut ramadan. teta memang macam tu..tingkahnya banyak...