Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, August 20, 2009

BAGAIMANA NAK JAGA ANAK KECIL!

Dua tiga minggu ni si Qaisara asyik sahaja membawa anak patung minienya ke sana ke mari. di letak dalam stroller, dibalut dengan tuala, disusukan dengan botol susu dia. Jadi saya pun belikan dialah anak patung yang boleh buat macam-macam ni. Sebenarnya uminya sendiri yang teruja sangat nak beli anak patung ni. Kalau nak tahu bezya..yang dah besar tu mahukan anak patung ini tapi dimarah oleh si baba tak jadilah dia...

Ini perkakas anak-anak patung, daipers, tisu, makanan dia..botol susu. Anak patung ini boleh membuang juga tau! ha.ha..

Anak patung ini pun boleh bercakap. Im very stinky..bermakna tukarlah lampin dia, mungkin lepas makan dia dah membuang..
Ini masa menyusu..Qaisara tak reti menyusukan macam ni, jadi umi dia atau bibiklah yang menjadi mangsa dia..Qaisara tukang ketawa seronok bila tengok anak ini di susu.

Dia ada makanannya sendiri, boleh dibeli berasing..suapkan dia..kalau dah kenyang sangat nanti membuanglah dia..


Tapi kalau malas nak tukarkan pampers..ajar dia gunakan potty.ha.ha.ha..

Qaisara sudah kepenatan dan tertidur. Jadi giliran umi dia dan bibiklah yang main. Dulu masa kecil manalah umi ada peluang mainkan. Hmm..boleh tahan juga mahal anak patung ..tapi sebab umi pun nak main sama...layan ajelah.. Kepada emak-emak yang tak ada anak perempuan boleh juga beli..kalau nak main, kepada anak-anak dara dan orang bujang..bagus kalau ada anak patung macam ni, bolehlah belajar bagaimana untuk mengurusi anak kecil..ha.ha.ha.



25 comments:

Leeza said...

salam kak....hehehe...geli hati dgn akak n bibik. tak puas main anak patung ye masa kecik dulu? Kita dulu main anak patung kena buat sendiri.
Takpe boleh menjana minda Teta.

me-zila-bubbles said...

hahaha...sebenarnya memang best biler dapat main semula mainan2 masa kecik2, merasa jadi anak2 kecil,terkenang masa kanak2...

Mama Nazhan said...

kak yati...takut plak saya tengok anak patung tu mcm hidup...teringat plak cite anak patung antu tu...

Sayang.Ibu said...

akak beli di mana? toys r' us ke? anak saya sebaya Qaisara. mesti dia pun suka kalau dapat anak patung macam tu...errr...ibu dia pun berkenan jugak sebenarnya...hahahaha

Mrs.Sheikh said...

haha... tang mata doll tu tak bleh tahan....
tapi syok gak kan sesekali main cam budak2... :)

Intanaziela said...

hahhahaha kak yatie..siapa yang teruja...umminya atau qaisara nih...sebenarnya intan pun dok berangan bila la nak ada anak perempuan..teringin nak baby alive ni...ye la dulu kita manalah merasa main macam tu... hahaah kalau tak yah tunggu dapat anak dara...beli saje boleh ke? hahahahha

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

"Qaisara sudah kepenatan dan tertidur. Jadi giliran umi dia dan bibiklah yang main. Dulu masa kecil manalah umi ada peluang mainkan."

MUAHAHAHAHA! Akak suker wat org tersengeh2 tau...lucu betol! =D

yatie chomeyl said...

uisy siap ada potty train, diapers dgn baby food sekali..dasyat2..nak main gak bulih? hehehe

ain said...

amboi kak yati..akak yg over xcited ekh.hihihi

honey pun ada anak patung gak, tp lbh kecil dr teta punya. dia layan baby tu mcm saya layan dia lah. best part is, the way dia cium doll tu sebutik cara saya cium dia, bertalu2.hehe

Marzalina said...

zaman sekarang dah macam2 mainan budak2 ni kan kak..dulu2 anak patung kertas jer..main letak baju yg sesuai kat anak patung kertas tu, sekarang..anak patung boleh bercakap, makan,dan membuang...kekadang rasa seram pulak yer hehehe...

GreenJade said...

hahaha

btol lah kak kecik2 dulu xde anak patung secanggih/secantik gini..nowdays mcm2 bentuk/fesyen bley kite dpt ye tak?

btw, gud idea mcm real lah..i like i like :D

**pstt...amboi2 mak dara yg 'over' xcited nih hahaha..x dpt byg kan betapa comelnye akak kite sdg bemain anak patung nih..sure Teta jelez gitu hahaha

NORHAYATI BERAHIM said...

za..dolu-dolu mana ada anak patung secanggih ni tau..ha.ha

zila..memang terkenang masa kecik-kecik, emaknya yang terlebih excited..

Bai..ha.ha.bai takut ke? Kalau dia jadi hantu, hantu comel..apa takutnya...

NORHAYATI BERAHIM said...

sayangibu..akak beli di Parkson, di mana-mana Parkson baby alive ni ada..

Mrs Sheikh..sesekali jadi budak2 balik..seronok tau!

Intan..tak payah tungguh ada anak perempuan..intan beli, main dan mesti hadif pun nak join sama..ha.ha

Nuar..ketawa pulak dia..nuar boleh beli untuk latihan untuk masa depan..ha.ha.ha

NORHAYATI BERAHIM said...

yatiechomeyl..jom, kita main sama-sama...

ain..kalau beli kat honey mesti dia seronok gila atau ain yang seronok sama, ha.ha.ha...budak-budak macam tulah ain, apa yang ibu dia buat, dia akan buat..dia akan ikutkan..

intan..dulu-dulu anak patung akak kepalanya dari buah pinang tau..badannya dari buluh..

Tinie, mak dara boleh beli untuk train diri..he.he..manalah taukan, di oversea ada training utk ibu2 yag pragnet mengunakan anak patung macam ni tau...

feeyza CM said...

salam kak..teruja saya bace ape yg akk tulis ari ni..nsib baik la ank dara saya x tegok..kalau tdk..sure dia soh sy membelinya..maklumla kat umh tu dia sorng je perempuan..adik² nye smua lelaki...

p/s:best jugak kan kak..sekali skala jd bdk kecik balik..hehehe

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kak yati..berapa rega anak patung tu yer?? saya ada beli untuk si kakak..tapi yg tu tak leh membuang dan makan..cuma bila picit perut dia bunyi mama, papa, nangis dan gelak jer..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

kak yati..berapa rega anak patung tu yer?? saya ada beli untuk si kakak..tapi yg tu tak leh membuang dan makan..cuma bila picit perut dia bunyi mama, papa, nangis dan gelak jer..

~:|:sara:|:~ said...

aduhai...
rindunya pd zmn kecik²..
dulu sara pn ada gak anak patung cm tu..tp tak de la advance leh smp leh suap² & 'membuang'...

bule jdkan pets ni...hahaha

adriea said...

nak main sama!!!! hehehhe

ibu aira said...

wah bestnya patung tu.. siap bole membuang lagi.. selamat bermain kak yati.. hehe..

NORHAYATI BERAHIM said...

feezya..salam..akak da tengok anak dara feezya..cantik macam emak dia..anak pompuan seorang feezya..kena layan..ha.ha..

casper RM279 tapi ada discount 10%, di parkson..wah..promote lagi..tapi akak ada tengok..kat kedai2 biasa..kebanyakkanya boleh menyusu tak boleh membuang..he..he.he

sara ha.ha..nak jadikan pets baik beli kucing atau hamster ke..ada tindakbalas..he..he.

jom adrie..kita main ramai2..

salam yatie...tengah main lah ni.ha.ha.ha

Duke Luce Dell'amore said...

hakhakhak..
last2 bkn qaisara yg main anak patung tu..umi ngan bibik yg kene anak patung tu..tintong je...hikhikhik..

SLAMAT BERPUASA KAK!

shila said...

hahaha i tak boleh imagine ada dollni kat umah dan suruh naufal n haikal jaga.. wakakaaa.. mesi dia ajak bertumbuk..

dlittlekitchen said...

iyelah tu.. stuju sgt... ala2 coverline gitu..

Mohammed noor azmil Roslan said...

slm sis..i nak tanya blh tak parkson mana sis cari doll ni sbb i cr ssh nk jpe..n semua jual di overseas..ada dkt msia pun bkn yg potty mcm ni..tlg ye sis bgtaw kat mana i nak beli utk dotter i..