Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, May 28, 2009

HADIAH UNTUK HAIKAL

Sekejap lagi saya akan ke Istanbul, menaiki free. Kalau menaiki bus 4 jam tapi dengan feri cuma satu setengah jam sahaja. Saya tidak pasti di sana ada wifi atau tidak, kalau tidak saya akan sambung bila balik Malaysia nanti. Sekarang tengah sibuk Read Malaysia dan saya tidak sabar ke pesta buku di Mines itu. Akhir-akhir ini saya tidak banyak bercerita pasal Qaisara. Tetapi anak dara saya ini banyak sungguh tingkahnya.
semalam ketika mengemas barang dan membeli apa yang patut (saya banyak beli untuk anak2 buah sahaja) Qaisara bertanyakan soalan pada saya.
"Umi this for who umi"
"Utk Kak Alin, untuk abang Irfan, Danish,A untuk Mak Usu..bla-bla..
"Umi you not buy for haikal umi?"
"Haikal. Do I know him sayang?"
Saya mengerutkan dahi saya.
"Alah..Haikal the handsome boy .."
Allah-Allah2..Haikal handsome boy manalah pulak. Puas saya bertanya dia Haikal yang mana satu dan akhirnya Qaisara memberitahu.
"Haikal,,his mother..your friendlah umi.."
Lama termenung akhirnya saya mahu sahaja ketawa guling-guling. Rupanya Haikal anak Lily Haslina..kah..kah..Macam mana dia boleh ingat Haikal sedangkan dia jarang jumpa Haikal. Hanya sekali sekala sahaja.
Dan hari ini saya terpaksa mengheret Qaisara ke bazaar mencari-cari apa yang Qaisara mahu belikan untuk Haikal. Walau tidak mahal, itu pemberian Qaisara dan saya berharap yang Haikal akan sukakannya nanti!
Aduh lily.anak kita ni macam-macam hal..ha.ha

14 comments:

AIN-NAAZ said...

mcm nak dapat bakal menantu aje kak yati nie.. hehhehe

Lily Haslina Nasir said...

Alahai kak tie...
Memang budak-budak sekarang daya ingatan tak macam kita bebudak dulu. tau main lompat lompat jer.

Ni kita baru balik jemput cik lan. cik lan tak sampai rumah, tapi dicicirkan ke bengkel kat semenyih. kereta honda tua tu masuk bengkel dah 4 hari, tu yg kena jemput ambik cik lan di komuter. kebetulan dia kursus kat ampang.

huhu.. kak tie.. lah ni melayan bonda mak semah. ha! ha! tak nak cakap byklah.. senyum kelat jer ni

Lizabujang said...

Salam akak...hehehe gelihati za baca kisah Teta. Ada citarasa sudah...siap Teta, aunty Liza nak nyakat nanti. Anak2 biasalah kak...

ain said...

amboii qaisara!!! haikal hensem ye! hihihi.

psst...anak saya ajak gi Read Msia kat the mines. Kalu ada rezeki boleh le jumpa kak yati. bestnyaaa!!!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kemain qaisara! kikiki ;D

idasm said...

hehe... lawaklah teta ni.. cute betul!!!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

KAK YATI
Alahai..cute la anak dara akak yg sorang tu...tu la yg jarang bersua tu la yg selalu di ingati. Betul tak???

umie said...

baik nyer Qaisara ingat kat anak kawan akak..kecik-kecik dah ingat kat kawan...

yatie chomeyl said...

mesti hensem si haikal nih sbb tu qaisara ingat sgt kat dia hehehe

zakiah said...

Puan,
Comelnya artikel ni
dok teringat kat zaman bebudak dulu
ada jugak simpan benda cam tu dalam lubuk hati cuma tak pernah dikeluarkan kat sesapa
malu heheh

NORHAYATI BERAHIM said...

Ain-naaz..Qaisara memang ramai kawan dan dia ingat kawan2nya itu..

Lily..harap2 semua berjalan lancar..layan ajelah nak buat camanakan..he.he..sabar2

Liza..Qaisara ni jenis ingat kawan2, he.he

Ain..haikal memang handsome tak caye tanya lily..he.he bila nak datang readmalaysia?

Nuar..keh2 qaisara jenis kalau beli apa2 akan ingat kawan2 dia, mungkin ajaran umi dia..he.he

idasm..qaisara memang cam tu..

NORHAYATI BERAHIM said...

casper..
Qaisara jarang bersua dan selalu bersua dia akan ingat, terutama kakaknya balkish..kalau beli apa2 dia mesti cakap utk balkish satu ya umi...

umie..
Qaisara memang cam tu, kalau kita belikan sesuatu utk anak2 jiran, dia tolong ingatkan siapa, siapa dan siapa..

yatichomeyl..qaisara semua kawan2 dia cakap hansem..he.he

zakiah..
Qaisara jenis yang berterus terang..dia akan cakap siapa dia suka, siapa yang dia tak suka tapi selalu semua orang dia suka..

kak ina kl said...

salam..budak kecik ni ingatan ni memang kuat..klu dia suka org ni...org tu..dia akan cerita..klu tak suka pun dia cerita..

bila kamua ada kat mines tu..nak tunggu kamu balik dululah baru bawak anak-anak pergi ke situ..

NORHAYATI BERAHIM said...

Salam kak ina
Alamak kak ina baru perasaan comment kak ina ni. Kak ina pegi ke ke Mines tu? Yatie tak pegi pun last 2 days sebab qaisara demam dan muntah2..
maaf ya kak ina..