Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, May 12, 2009

BALIK KAMPUNG MAKAN CERI!


Yeah..yeah..
Balik kampung makan ceri..
Baru dapat tiket pulang ke Turki. 19 pergi 31 kembali ke Malaysia.
Hati berbaur antara gembira dan bosan.
Bosannya 12 jam dalam perjalanan. Stopover di Dubai. Ini perjalanan paling pendek melalui MAS. Kalau mengikut SIA, ada transit. Kalau ikut Gulf Air, Emirates lagilah dahsyat. Mungkin 19 jam mungkin 20 jam..
Tapi apa-apa pun saya perlu fikiran buah ceri yang merah menawan. Supaya dapat makan sepuas-puasnya.
Sekarang saya kena merancang. Apa yang perlu dibawa ke sana untuk buah tangan.
Cokelat,
Jam tangan,
Kamera
Kaftan
Mangga kering
Rendang
Sardin
Tuna..
ha..ha.ha.
Dan saya tahu saya akan sibuk mulai hari ini..
Ah! Bencinya nak pack barang!

21 comments:

mama apih said...

Bestnye balik kampung....selamat bercuti sambil makan buah ceri...hehe

♡ Eibu June's ♡ said...

salam yati...
Wahhh...seronoknya balik kampung, moga selamat sampai n selamat kembali.

Best2 dapat makan ceri lagi.... salam vat keluarga disana(^_^)
Muah...muah...muah...
cayang cokmo2.

Lizabujang said...

salam akak....pack jangan tak pack.nanti bawa balik ceri. Sedap ke ceri ?Apa-apapun semoga selamat dalam perjalanan.Selamat bercuti. jangan lupa citer best dan gambar2 best.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

JELEZ! :p

hv a safe journey kak :D

idasm said...

seronoknya dpt balik kampung lagi,
pasti dapat makan buah ceri,
yg sememangnya idaman hati,
doaku semoga selamat pergi,
dan selamat jua kembali....

ida pun dah lama tak ke luar negeri
apatah lagi ke negara turki
takpe semoga berpeluang di lain kali
insyaallah jika ada rezeki....

akak tak lama dah , tak sampai 1 minggu je lagi akak nak fly ni..
mmg byk benda juga yg kena rangka
dalam kepala kan... apa2 pun.. take care... snap picture byk2.. buat tatapan kami semua... hehe...
teta mesti tengah melompat gembira bila dpt tau dia akan naik kpl terbang lagi kan...

liza68 said...

salam kak,selamat bercuti..cuti sambil mencari ilham kak..jgan lupa liza dkat brunei..syuknya..

umie said...

salam kak..bestnyer dapat bercuti balik kpg..dapat makan buah ceri lagi tu..kalu makan tu..ingat2 la umie kat sini k..anyway...semoga selamat pergi dan selamat kembali..

Nik Fauziah Nik Hussin said...

Kak..lamanya cuti!!
apapun selamat bercuti, bergembira..jgn lupa balik Mesia hehe. nak ceri sebijik ek! ahaks!

ain said...

kak yati nk balik kg ekh..??bestnya! semoga perjalanan kak yati ke turki dilindungi Allah. Dah best2 mkn ceri nanti, jgn pulak tak nak balik.hihi

p/s...ole2 jgn lupa.hihi

yatie chomeyl said...

cedapnyer dpt mkn ceri....skrg season apa kat turki? spring gak ke?

Marzalina said...

salam kak NB...syoknya balik kg turki..kem salam kat orang turki ek..hehehe...terutamanya mamat2 ensem kat turki hahaha!!

Jamilah Aini Mohd Rafiei said...

nak ikutttttttttt!!!!!!!

hahahhahha........!!

~:|:sara:|:~ said...

waaa...manyak bez balik kpg....
nk itot same bley?hahaha
apa2pn smuge selamat pergi & selamat kembali ke cni... :)

Umi Azrini @ Umi Kauthar Abdul Razak said...

salam,
kak yati, kalau transit kat Bahrain, hello lah saya. nanti saya bawak akak sekeluarga makan nasi briyani Bahrain. sedap!

kalau 19 jam atau 20 jam, boleh lah round Bahrain Island dulu. :)

dhan said...

selamat bercuti dan berpacking...
kem salam peluk cium untuk teta yer....
ambil gambar byk2 nak tgk... hehehehe

NORHAYATI BERAHIM said...

Mama apih..thanks ya! Insya-ALLAH kalau ada rezeki dapatlah makan ceri..he.he

Ibujunes salam, thanks..doa2kanlah yati sihat ya ibujunes..

Liza..purff..ceri memang sedap..ha.ha

Nuar..jangan jeles2 jom..kita gi sama2 Turki!

NORHAYATI BERAHIM said...

Salam ida..
Itulah tengah kelam kabut cari barang ni, banyak lagi. pack barang lagi..aduh2..malasnya. Doakan akak sembuh ya? Insya-ALLAH ada rezeki nanti sampailah ida ke Turki tu..

Liza68 salam, Liza sihat tak? dah lama tak dengar cerita.? Akak tetap ingat lizalah..Insya-ALLAH

Umie..thanks umie, insya-ALLAH tetap ingat semua2 yang ada di Malaysia

Nik tak lama sangatlah, hanya 10 hari..itupun rasanya tak cukup nak menziarahi semua..

NORHAYATI BERAHIM said...

salam ains..thanks ya, macam mana bagusnya tempat orang, tempat sendiri pasti dirindui..

yati chomely, skrg springlah yati, sama dgn japan. Tgk banyak ceri hingga bulan jun dan july pula sibuk dgn peach n aprikot..

Intan! Nanti akak bawak balik mat turki yang hansem2 untuk intan ya..ha.ha.

Milah..jom ikut..jom..

NORHAYATI BERAHIM said...

sara..thanks, marilah kalau nak ikut..he.he

Umi Azrini di Bahrin ya skrg? Akak ambil MAS, direct to Istanbul just dia stopover sahaja di Dubai, 1 jam..

Salam dhan..
Dah lama tak ke turki dah beberapa tahun da tapi mesti lepas seminggu dah rindu sambal goreng n laksa Malaysia..ha.ha

My-Hasla said...

Kak Yati,
saya baru je habis baca one of akak punya novel. sekarang tgh layan baca novel... so mencari lar akak punya novel yang saya belum pernah baca lagi!

Selamat Bercuti utk akak sekeluarga. How I wish to take a long leave and go for a vacation!

kakyong said...

bestnyer Qaisara balik kg... selamat packing brg kak & semoga selamat dlm perjalanan... tiap2 tahun ker balik sana?! btw, kakyati belum sihat lagi ker?!