Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, May 26, 2009

DAH DAPAT MAKANAN LAUT...

Ini dia UluCami, di hadapannya ada taman tempat orang2 melepak. Memang orang sentiasa ramai di sini. Masjid merata-rata di Turki ini tapi yang bersolatnya hanya seorang dua.

Aduh..hari ini kaki saya rasa nak patah. Selepas merayau dari satu bazar ke satu bazar kami duduk melepak di ulu cami (sebutan ulu jamek). Suami mengajak saya ke Uludag (Gunung Ulu) yang tidak jauh daripada Green mosque Bursa. Suami mahu membawa kami menaiki cable car ke sana namun apabila sampai ke tempat cable car kami diberitahu yang cable car tidak berfungsi sampai ke penghujung bulan June. Aduh..hai, jadi suami menyuruh teksi yang membawa kami turun semula dan pergi ke Green Mosque, tujuan suami mahu mencari mana-mana kawannya untuk meminjam kereta. (kawan suami saya merata2 di Bursa ini).
Kami terjumpa dengan seorang kawan baik suami yang hampir 6 tahun tidak ditemuinya. Dia menghantar kami ke Gunung bersama dengan kereta MPV Merc siap dengan pemandunya. Mula-mula pening juga kepala saya, sudahlah jalan ke gunung bengkang bengkok saya pula duduk membelakangkan pemandu kerana kereta tersebut mempunyai tempat duduk yang berhadapan antara satu sama lain (kereta mahal2 buat seat macam tu). Saya teringat kereta yang sering digunakan oleh mafia dalam filem inggeris.
"Kawan awak tu kerja apa?"
Tanya saya pada suami. Suami saya ketawa dan menyeringai lebar. Yelah..sudahlah siap dengan pemandu, saya tengok bodyguardnya pun ramai. Setiap lima minit ada sahaja orang menelefon pemandunya. Bahkan dia tidak memakai telefon pun kerana katanya tidak mahu diganggu. Kalau mahu menelefon, telefon pemandu atau bodyguardnya.
"Pukul orang.."
Suami ketawa-ketawa. Ahh..suami saya sudah pasti main-main. Tetapi setiap kali ditanya itulah jawapan suami saya.
Selepas ke Uludag, kami ke Taman Culture, bermain di taman yang seperti gala-ala Genting itu. Pemandu kawan suami saya kemudian datang mengambil kami untuk makam malam di restoran ikan di sana.
Aduh..terlepaslah niat saya mahu makanan laut. Walaupun cuma ikan bakar tapi jadilahkan..syukur syukur sangat dan suami berjanji untuk membawa saya ke sana nanti lagi.
Selepas makan, kami ke rumah emak kawan suami saya Ketika kami sampi, emaknya sedang bersolat (Asar hampir pukul 6 skrg ini). Kami berbual lama dan balik ke hotel dengan berjalan kaki.
"Lain kali ke Turki jangan tidur di hotel. Kami banyak rumah..tidur sahaja di rumah kami.."
Pesan kawan tersebut yang memang fasih berbahasa Inggeris. Saya hanya mengatakan Insya-ALLAH.
"Kawan awak tu kerja apa?"
Tanya saya lagi sepanjang kami balik berjalan kaki ke hotel.
"Kaki pukul.."
"Aik..masakan dia kaki pukul, emak dia bersolat.."
Suami tergelak besar. Kata suami emak beriman masakan ada jaminan anaknya pun beriman. Sampai sekarang hati saya tertanya-tanya, betulkah kata suami saya atau mahu mempermainkan saya.
Tapi apabila melihat cara gaya beliau, saya terfikir mungkin benar cerita suami. Saya kenal suami saya, dia bukan peduli kawannya siapa, asalkan kawan itu baik dengan dia. Dia akan baik dengan orang itu....
Dan entah mengapa, saya sudah semakin suka dengan hidup Bursa yanng penuh warna warni

P/S Sebentar tadi hospital di Bursa terbakar dan 8 orang terkorban...

Bursa di lihat daripada Gunung Ulu...

8 comments:

ain said...

akhirnya dpt gak akak mkn ikan bakar ye.

best kan bila kita ramai kawan, so ada je org yg boleh diminta tolong!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

ya lah kak yati.
as long as org tu baik dgn kita, tak tikam belakang..apa kisah dgn b/ground dia kan...

IdaAnuar said...

KALAU KITA BAIK DGN ORANG , MEMANG BALASAN NYA SANGAT SETIMPAL.TAKUT NYA TENGOK BUSRA DARI TEMPAT TINGGI...GAYAT

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

Andai Semalam Ku Miliki sangat...ngeee :D

kakyong said...

salam kakyati..

kawan bior ramai, musuh usah di cari..

since1990 said...

suke la bace blog kak yati..blog palik besh skali.suke bace kehidupn sharian kak yati..best2

NORHAYATI BERAHIM said...

Ain
sahabat adalah penting bagi kita..kadangkala jiran yang terdekat yang dulu datang bila kita kesusahan, bukannya saudara mara kita..

Casper takutkan dgn orang yang suka tikam belakang..

IdaAnuar..cable car mana2 pun gayat bila naik..he.he..

Nuar..
Keh2 nuar baca ya buku tu..

Salam kakyong..betul2 yong, musuh jangan dicarikan

since1990
Thanks2 moga2 ada yang dapat manafaat dari blog ini..

idasm said...

hehe.. agak2nya berapa kali akak tanya suami akak.. kawan kerja apa yea..