Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, December 25, 2010

UDANG PAYAK

Udang berkulit keras ini memang banyak terdapat di Sarawak. Dalam RM8 sekilo. Orang Sarawak panggil udang ini payak. Hmm...nama sedikit lebih kurang macam asam payak/ asam  kelubi aje (agaknya sebab kulitnya keras kot)

Bakar sahaja pun sedap. Masa kami di Sarawak, si Khamlah tukang membakarnya. Saya part membakar dengan mengoreng jangan beri saya. Malas saya berdiri lama-lama. Masak benda lain tak apa.

Payak yang sedang dibakar. Satu landas dibakas habis, dua landas bakas habis. Sampai Lizabujang anginlah juga. Ha ha ha.. Dia ingat boleh kumpul sebesen itu semula dan makan sekali hadap..ha ha ha..
Rupa-rupanya insan yang kebulur ini tak sabar-sabar menanti..

4 comments:

kakyong said...

saya suka jugak udang bakar camni..
tp anak2 & suami kurang melayan udang... tak best kalo sorg2 jer makan..

best makan cam akak ler... rebut ramai2...

Lady Arween said...

Bestnya kak..Murah la RM 8 sekila..kalo aween..beli 10 kilo..makan puas2..huhuhuhu

NB KARA said...

kak yong betul..makan ramai2 baru sedapkan. Kalau sorang2 baiklah makan nasi ngan kicap aje..he ha..

La aween, sampai 10 kilo, itu makan ke apa..haha

ieda said...

kat rumah saya jarang beli udang sb hanya along yg makan..