Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, December 27, 2010

SIPUT KHIN...

Pernah jumpa tak siput rupanya seperti ini.
Pertama kali saya menengoknya.
Jumpa di hutan Serian, di Sarawak.
Adakah siput khinzir ini cacat atau memang sebegini rupanya.
Teringat kalau ke Indonesia.
Siput ini dibuat satay.
Jadi berhati-hatilah dengan mana-mana satay di sana..
ha ha ha..

11 comments:

Marina Monroe said...

Aper kata orang serian di Sarawak??
memang hijau ker yang lain2??
First time nengok siput cam gini!

Leeza said...

Rasanya siput tu hijau sebab ia nak camouflage. Asal akak tak ambik gambar siput2 bab one yang banyak dijual di pasar serian that day?

Rizziela said...

tak pernah jumpa pun..

Biar betul kak....geli betul lah kalau dibuat satay...

Rizziela said...

tak pernah jumpa pun..

Biar betul kak....geli betul lah kalau dibuat satay...

ieda said...

lawa..macam mainan..

rahman said...

akak..kat tempat saya dipanggil siput bulan..masa kecik2 dulu selalu jumpa tp sekrg dah susah nak jumpa

GreenJade said...

smart pulak kaler pig snail nih hehehe

jgn kata satay kak..sushi pon dorang buat..eiii tetibe kembang2 tekak

NB KARA said...

kak nani, tak tanya pulak orang Serian sebab kami pergi dengan orang Ulu Semera..ha ha..

Za..kuning kehijauankan, siput mana? Sipu gondang tu ke?

Zeila..kak indon banyak siput ba alif ba ya tu tau dibuat satay, bahkan telurnya digoreng..sedap kot..ha ha

NB KARA said...

ieda..itulah macam mainankan..

oh..betul ke siput bulan ni? macam siput khinzir aje..tak pernah pulak nampak.Rahman..

ha ha..iye ke Tinie, sebab kat Indon akak tak pernah masuk kedai sushi..ha ha

nina said...

Entah entah ni siput albino tak kak yati.. hahah

JK said...

Hi NB KARA,

Siput ini memang unik dan jarang ditemui di kalangan siput darat hutan tropika Malaysia. Siput ini bukan spesis yang kita sering temui dalam taman kita.

Nama saintifik siput ini ialah "Amphidromus similis". Spesis ini hampir seiring dengan species "siput kuning" yang saya telah gunakan dalam profil blogger saya.

Kalau NB Kara ingin dapat maklumat lanjut, bolehlah mengunjungi laman ini: http://www.flickr.com/photos/karst_naturalist/3746332900/

Harap-harap anda meminati keunikan spesis ini. Hutan Malaysia memang ada banyak keistimewaan!

JK