Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Friday, July 17, 2009

PETALING STREET DAN CENTRAL MARKET

Lama sungguh saya tak pergi Petaling Street. Kalau tak berbelas-belas tahun dahulu sayalah umat manusia yang lalu situ setiap hari ke Kolej Informatic yang sekarang sudah dipindahkan di jalan Ampang. Hujung minggu lepas saya ajak suami ke sana. Mak aik..melaut sungguh orang.

Memang banyak sungguhlah barangan imitation yang cantik-cantik dan murah-murah. Qaisara yang sekarang gila kasut tumit tinggi tertawan dengan barisan kasut-kasut ini.

Ini kasut yang Teta beli di Petaling Street. Sekarang hobi Qaisara tengah mengumpul kasut-kasut ini. Nanti kalau ada masa saya cerita pasal kasut Qaisara ni.

Masa kami mencelah di dalam ratusan orang ramai, mungkin sama ramai pembeli dengan penjual. Sampai terpaksa mencium bau ketiak pelancong-pelancong asing yang tak mandi. Ha.ha.ha..Teta menjerit-jerit mahukan beg hello kitty. Saya, bibik dan suami saya, mendongak-dongaklah kalau ternampak mana-mana beg Hallo Kitty.
"I cant see any hello kitty beg sayang.." saya memberitahu Qaisara.
"I see umi, i see just now.."
"Are you sure sayang?"
"Im sure umi..i see umi. Please turn back umi.."
Kami pun berpusing baliklah. Mengikut arahan si kenit yang banyak songel ini. Aduh..kena harung lagi lautan manusia. Cium lagi bau ketiak orang. Kami bertiga langsung tak nampak beg Hallo Kitty. Semuanya beg tangan wanita dan lelaki.
Tetapi tiba-tiba Qaisara menjerit dan menunjukkan beg duit ini. Lah....
Harga yang diletak RM50. Suami yang kejam tawar RM15. Tak dapat. Bila angkat kaki, kami ditawarkan RM20. Workmanship dia cantik. Bolehlah RM20.


Kami sebenarnya nak ke Tropicana, rumah sahabat suami. Tapi singgah dahulu di Central Market, mahu membeli kek di Secret Recipe yang ada di situ untuk ke rumah temannya. Lama sungguh tak ke sini. Kalau masa bujang dahulu..muka nilah dok menepek di sini tengok gelagat orang. Wah.food court dia da cantik. Ha..ha..terkenang hal dulu-dulu. Masa bertemu janji dengan seorang insan berlawanan jenis. Dia melamar saya di sini. Tetapi setelah berfikir-fikir saya menolaknya. (pecah rahsia..ha.ha)
"Asal kau tak mahu dia. Kerja dia bagus, rupa boleh tahan" saya masih ingat ada seorang teman bertanya saya.
"Kahwin dengan dia baik aku kahwin ngan teddy bear."
"Kenapa?"
"Aku cakap 20 patah dia cakap sepatah. Pendiam ya amat. Baik aku beli teddy bear, aku peluk. Kalau aku marah, boleh aku cubit2 teddy bear tu." saya memang kejamkan.
Perisitwa itu sudah berlalu hampir 20 tahun yang lalu. Harap-harap lelaki itu sudah beristeri dan berbahagia.

Ada pulak pertunjukkan kebudayaan. Masa tengah-tengah maghrib tu. Masa tu saya tengah bersolat di surau. Bukankah lebih baik di buat agak lambat sedikitkan.

Ini Teta bersama kawannya Rabiah. Anak kepada kawan suami saya. Rantai yang dipakai Teta hadiah dari Lizabujang (tak ada orang pulak nak bagi saya rantai aik..ha.ha)

13 comments:

ibu aira said...

amboi teta kecik-kecik dah pandai nak buat koleksi kasut ye.. yang parah tentulah umi dan babanya.. takpelah dialah sorang pengarang jantung. kan kak yati... hehe...

terkenang cinta lama di cm ye kak yati. saya pun ada kenangan di sana. hehe.. lama betul tak ke sana.. mesti dah makin cantik kan?

Duke Luce Dell'amore said...

tomey sungguh ini Teta!
pandai shopping dh bdk tu rupanya..kmain!

Leeza said...

Salam akak...
Cantiknya kasut teta....pink lagi tu. Teta dgn hello kitty ada magnetic ke? Cepat je dia nampak barangan hello kitty. That day kat sunway piramid dia kata nampak beg hello kitty tapi za tak nampakpun....hehehe...

Marzalina said...

kak..sesekali apa salahnya cium bau ketiak orang hehehehehe..gurau jerk!

intan pun..kalau nak cari suami..nak yg peramah..sebab intan ni mulut berat, kalau dapat yg mulut berat jugak..sunyi sepilah dunia hehehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

gegeh anak beranak meredah org ramai kt ps tu yer...wah manyak tantek qaisara pakai rantai tuh...etnik kontemporari gtuhhh ;)

yatie chomeyl said...

nasib baik k yong tak mau dia hehehe.. sbb sbnrnya jodoh k yong dah di tetapkna bukan dgn dia kan? (^-*)

ain said...

tu la pasal sy malas nak gi petaling street. tak tahan ngan bau ketiak orang la. boleh termuntah tau.hehe

sweetnya qaisara!!!

ameeza77 said...

terror kak yati nih, dulu2 saya sanggup ah, skang? oh tidak ....

idasm said...

rimaskan pergi petaling street. sepanjang dok kl ni, 2 kali aje ida pergi PS tu, sekali jalan2 nak kenal aje. sekali lagi pergi cari handbag. pernah kena marah dan maki ngan penjual cina tu bila belek2 barang dia dan tak jadi beli..hi serik ida kak.
wah akak teringat kisah lama ke.. mesti akak tersenyum je kan... hehe

Teta nampak aje brg2 hello kitty yea, tajam betul mata dia. tp ida suka sgt tengok teta bergaya ngan bluas putih n rantai etnik tu... mcm anak dara!!!! so sweet!!!

armouris said...

info tentang kasut tumit tinggi kat sini - High Heels Are Bad

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie. itu semua grandmother story..ha.ha..cite lamalah yatie..

jim..teta lebih pandai shopping dari hang tau, tapi dia shopping tak kira tempat KLCC boleh..petaling street pun jadi..ha.ha

Za..teta memang nampak aje matanya, apatah lagi kalau melibatkan hello kitty..

NORHAYATI BERAHIM said...

intan..wah intan berat mulut ke, dalam blog bukan main lagi..berceloteh..ha.ha..

nuar..ko dalam banyak2 tu..rantai si teta yang ko perasaan aik..ha.ha.

yatie chomeyl..jodoh memang tuhan telah tetapkan yatie..

ain..hari minggu ramai sungguh orang di PS tu, apa yang diorang cari entah, termasuklah si NB ni..ha.ha

NORHAYATI BERAHIM said...

Ameeza..sengaja nak imbau kenangan lalu..ha.ha

Ida..asal suami Ida tak tebai aje penjual tu, dekat parking hari itu perempuan cina, kasar sangat. Iskk..kenapa dia orang jadi macam tu ya? Cina dengan China pun tak sekasar itu..

armouris thanks..