Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, December 28, 2009

MIGHTY BRIGHT


Dah lama sungguh nak cari benda ala ni. Banyak kedai buku saya pergi tapi tak jumpa-jumpa. Dulu ada juga ternampak budak-budak yang berniaga depan Sogo menjualnya. Tapi bila kita nak pakai tak dapat pula. Semalam bawa Ojan dan Akim pergi KLCC, Ojan nak cari nib pen untuk lukisan manganya. Habis jugalah duit RM300 semata-mata beli pen. Kali ini saya keluar duit separuh Ojan keluar separuh. Akim pula minta bola. Kami pergi Kinokuniya. Dalam ojan membelek mahu membeli nip pen, saya tanyalah pasal mighty bright ni!


Alhamdulilah ada pun. Dulu sebelum kahwin, saya mesti membaca sebelum tidur. Kalau tidak, saya tidak boleh tidur. Tapi sejak ada anak, susah pula nak membaca kerana Qaisara tak sukakan lampu. Cuma ada lampu tidur sahaja. Lampu tidur tidak cukup terang buat mata saya yang sudah kekurangan zat ini..ha.ha. Jadi saya perlukan benda ala ini.


Ketika mahu membaca tu, klip aje di mana-mana. Saya beli dengan harga RM69. Saya tahu ianya mahal. Tapi saya cari tak jumpa. Menyesal pula tak beli depan sogo hari itu. Macam-macam gaya boleh digunakan. Letak di hujung, di tepi macam ini. Pinjam buku Qaisara ya..
Ini pun buku Qaisara juga. Dictionary yang dia suruh saya pegang setiap kali nak tidur dan saya kena terangkan apa ada dalam dictionary itu. Dah nak dekat setahun rasanya saya ulang benda yang sama. Masih si Qaisara tak jemu-jemu. Pantang buku ini ilang. Dia mesti tanya, where my black book umi?


Berat..dicitionary ni weh! Walau emaknya tidak terlalu pandai, harap-harap dia akan jadi anak yang pandai . Bila ada Mighty Bright ni nak tidurkan Qaisara pun senang. Padam lampu, pasang lampu tidur, klipkan benda ini di buku Qaisara dan bacalah untuk dia . Bila Qaisara sudah terpejam matanya, saya tukar mighty bright ini ke buku saya...he.he..Seperti biasa, kalau barang-barang macam ini. Selalulah si Qaisara mengaku itu hak milik kekal dia...


16 comments:

Leeza said...

salam kak....za ingatkan apa mighty bright...macam watak kartun je. kehkehkeh. Akak bagi idea dengan za lah nak beli satu....tapi bila nak pakai? tidur mesti terang benderang.

Sitisifir10 said...

RM 69?? wowohohohohoh... *speechless :P tapi kalau guna maka ia jadi menang memakai kan??

Dayah said...

Salam Kak Yati,
Wow.. I want it also..
Dayah pun suka membaca malam..
Pastu my sis surelah nak off lampukan..
Terpaksa guna cahaya laptop yg berjasa..

Baiklahh saya akan usaha mencarinya.. ciayok2x

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

peliknya bentuk gajet ni, cam ular senduk...ekekeke =D

Duke Luce Dell'amore said...

cutenya benda tu kak..
senang nk guna klu terpaksa study mlm2 buta tanpa perlu bukak lampu ceiling..

GreenJade said...

vahhh nmpk nye Teta akan tetido awal sblom umi nye sempat abes bcerita nih ihiks

enjoy reading yeah akak.. :)

**sy pon suke pakai MB tuh mmg comfortable esp during travel or curik2 membace time hubby tdo hik hik..tp disadvantage dia mata jd cam perit2 sket bile focus lama2 wpon dh adjust to the lowest brightness. nowdays kt onlineshop dh byk design i.e double heads..wit music pon ade gitu.. ;)

NORHAYATI BERAHIM said...

za..kau bujang trang2, boleh berdendang sayang pakai lampu bila nak tidur..si Qaisara dgn Mr Seyit Kara itu mesti tak boleh tidur tau!

Siti sifir, yelah mighty bright dia memang mahal sikit, tapi yang jual tepi jalan tu dalam RM10-20 hinggit aje..

Dayah..belilah, aku cuma jumpa yang ini aje..ada yang lebih kecil dan ringan...

NORHAYATI BERAHIM said...

nuar ha.ha.tinggi sungguh imiginasi engkau ya!

sebenarnya banyak jenis jim, akak cari2 yang kecil dan ringan, tak jumpa le..kedai buku kat malaysia ni..kekadang tau ajelah..


tinie betul tu, dulu masa berulang alik ikut suami berniaga di China, banyak nampak..bila kita mahu banyak jumpa, bila tak mahu susah le pulak..tinie beli kat kedai mana ye? akak ingat nak cari yg ringan sikit..malas le nak beli online...

GreenJade said...

sy beli ms travel kt melbourne dulu.sgt ringan,kecik & twin heads.

kt sini x tau ler kat mane kak..tu ari ade nmpk kt One Utama tp tipikal & bulky sket.

ain said...

anak sy mmg gunakan mighty brite ni utk mengulangkaji di asrama selps lampu lites off!!!!

Nadiah Sidek said...

tak pernah tahu pun kewujudan mighty bright sblm ni. ketinggalan zmn betullah nadiah ni :p

atentanton said...

hu3 b`guna sungguh!tp klu bli kat luar RM15 dpt...lg mcm2 cale klu nak crik kat kdai2 bku bsar mseti ade

yatie chomeyl said...

sama lah macam saya kak. masa bujang dulu mesti baca buku, baru leh tidur tp dah ada baby SN ni, takleh nak baca buku sebab dia nak tidur dalam gelap.

maybe I should look for this mighty bright thingy gak ;)

Balqis Rashdeen said...

Menantang alah ni (maaf rosak sket Bahasa Melayu) lau mak busu saya nengok mesti beliau suke. Beliau memang suke barang2 stationaries yang pelik2. Tapi lagi pelik menatang cengitu bila saya nengok sendiri lau gi sendiri mesti saya kata dlam hati ( tak best and membazir!!) tapi bile beliau atau adik beli mesti saya berkenan sangat. Tapi berkenan cengitu je la, bukan nak pon..

Miss Nurul said...

dulu sy pun x suka berlampu-lampu ni..tp ms zaman famous cita hantu...smpai skrg kena ada jgk la cahaya time tido.. huhuhu penangan yg sgt x bagus... huk3....

kakyong said...

oooohh itukah mighty bright nyer.. guna bateri ya kak...
nampak very handy...